La Nicolae Bălcesu,   Căminul Cultural din satul Rotărăşti se modernizează  

 Breaking News

La Nicolae Bălcesu,   Căminul Cultural din satul Rotărăşti se modernizează  

La Nicolae Bălcesu,     Căminul Cultural din satul Rotărăşti se modernizează   
martie 26
13:25 2018

 

Prin Compania Naţională de Investiţii, la Nicolae Bălcescu se modernizează căminului cultural din centrul localităţii. Primarul spune că proiectul este realizat în procent de 50%, iar lucrările vor fi finalizate înainte de termenul prevăzut în contract: „Din 2008 ne tot chinuim să-i determinăm pe cei de la Compania Naţională să înceapă lucrările. În toamna anului trecut a „crăpat ceasul” şi au început lucrările. Aproape că nici eu nu mai credeam în promisiunile pe care le auzeam de fiecare dată când mergeam la Bucureşti. Finalizarea proiectului este în luna septembrie, dar constructorul spune că investiţia se va finaliza mult mai repede, fiindcă timpul a fost suficient de prielnic demarării lucrărilor. În cadrul proiectului există şi o parte a contribuţiei primăriei, prin care va trebui să racordăm clădirea la sistemul de apă şi reţeaua de canalizare, să amenajăm parcarea din faţa căminului cultural, parcul din incintă şi aleile pietonale. Valoarea proiectului este de 19 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Constantin Oprea.

Prin accesarea fondurilor europene, Măsura 7.6., tot în această perioadă se va reabilita şi căminul cultural din satul Valea Viei – Stoiceni, un proiect în valoare de 17 miliarde de lei vechi: „Proiectul cuprinde reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii. Reprezentanţii AFIR au făcut vizita în teren, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fim invitaţi la Craiova în vederea semnării contractului de finanţare. Sper ca, până la finele acestui an, şi acest cămin cultural să fie reabilitat. Pentru ambele proiecte mă lupt de aproximativ 10 ani să prindă finanţare. Astăzi pot să spun că suntem pe drumul bun, pentru cele două cămine culturale există finanţare, iar pentru unul dintre ele lucrările sunt în toi”, a precizat primarul de la Nicolae Bălcescu, social-democratul Constantin Oprea.

 

Noi proiecte pentru modernizarea comunei

 

Cu o infrastructură pentru care se caută neîncetat identificarea fondurilor, primarul din Nicolae Bălcescu spune că toate investiţiile pe care le-a realizat până în prezent le-am făcut în mod sistematic. Strategia de dezvoltare locală este instrument de bază în ceea ce priveşte modernizarea eficientă a comunei Nicolae Bălcescu în următoarea perioadă: „Mai întâi am atras fonduri pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare, concomitent m-am ocupat de reabilitarea şcolilor, dar cel mai importat pentru comunitate este asfaltul pe drumuri. Acolo unde avem introdusă apa şi canalizarea, am asfaltat drumurile comunale”, a precizat primarul. În acest sens, în această perioadă, La Nicolae Bălcescu au început, cu fonduri alocate prin Ministerul Dezvoltării, lucrările în vederea extinderii sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 12 kilometri şi a reţelei de canalizare pe o lungime de 9,5 kilometri: „Proiectul a început cu lucrările pentru introducerea reţelei de apă în satele Valea Bălcească, Linia, continuăm în Şerbăneasa, cu completări în zonele unde nu există apă, apoi vom extinde reţeaua în satul Pleşoiu şi o parte din satul Valea Viei. Tot în această perioadă am mai semnat un alt proiect prin O.G. 28, în vederea construirii podurilor, punţilor pietonale şi podeţelor. Suntem în faza de licitaţie în vederea proiectării urmând ca, după finalizare, să trecem la faza de licitaţie a construirii”, a subliniat primarul.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...