Gardul electric pentru animale – un ajutor al fermierului, nu un dăunător al animalelor

 Breaking News

Gardul electric pentru animale – un ajutor al fermierului, nu un dăunător al animalelor

Gardul electric pentru animale – un ajutor al fermierului, nu un dăunător al animalelor
aprilie 01
09:19 2018

Gardul electric stârnește adesea controverse, întrucât efectul produs, impulsul generat când acesta este atins, este în măsură să sperie. Dacă se întâmplă asta, înseamnă că scopul unui gard electric nu a fost bine înțeles.

Definind ce este un gard electric, acesta dispune de alimentare electrică, emiţând un impuls de fiecare dată când se depistează încercarea de a pătrunde sau a ieși dintr-un perimetru. Se împrejmuiește un teren, se îngrădesc animale, se țin la distanță intruși sau pur și simplu se protejează animalele – scopul unui gard de acest gen ține de nevoia fermierului de a limita posibile pierderi prin furt de animale sau prin simpla fugă a acestora.

Acest tip de gard a fost folosit încă din secolul XIX în regiuni texane, cu același scop de a proteja animalele. Util, ușor de instalat, eficient fără doar și poate, un gard electric este totuși nu la fel de des folosit pe cât de multe îi sunt avantajele. Așadar, mulți încă sunt în faza de a descoperi ce soluție poate reprezenta un astfel de gard. Însă pentru a considera asta o varianta optimă, trebuie înțeles cum funcționează.

Gardul electric în amănunt

Un gard electric dispune de un generator ca parte din sistemul său de instalare. Aceste produce un impuls de înaltă tensiune, de intensitate joasă. Ce se întâmplă în momentul în care un animal atinge acest perimetru? Practic el închide circuitul, primind impulsul și deci se va distanța de gard.

Avantajele unui astfel de sistem sunt multiple. Putem aminti că este și economic, întrucât nu se folosesc prea multe materiale. Se folosesc stâlpi, însă puțini și subțiri, față de cei destinați să protejeze și să împrejmuiască în stil clasic. Același sistem poate parcela o pajiște fără alte probleme sau complicații, permite ca animalele să exploreze exteriorul și să dispună de un spațiu al lor, sigur, în libertate.

Vis a vis de costurile unui fermier, prin instalarea unui gard electric acesta își protejează practic atât investiţiile, cât și terenul. Animalele nu au de suferit, pentru că nu se vor răni în cazul în care ating gardul; în schimb se țin la distanță diverși prăduitori, animale sălbatice. Pentru că nu va mai fi nevoie de sistem de pază costisitor, un gard electric devine așadar un sistem complex în avantaje.

Gardul electric, întreținere și preocupări frecvente

Pentru ca avantajele acestui sistem să fie cunoscute pe deplin, este necesară instalarea lui corespunzătoare. De asemenea, se recomandă verificarea constantă a stării acestuia. Spre exemplu, o grijă în acest sens ar putea fi uzura. Diverși factori vor influența, printre care chiar și animalele. În cazul în care gardul nu funcționează, animalele se adaptează foarte rapid și pot ajunge să se sprijine de el sau să se scarpine de el. În acest fel, stâlpii, conductorii, izolatorii se vor deteriora.

De asemenea, se recomandă întinderea conductorilor, cu precădere atenței sporită la vânt ce ar putea să afecteze în special banda.

Cât despre instalare, un gard electric are nevoie de ajustări la înălțime și la distanțe, în funcție de scop sau mai bine spus în funcție de tipul de animale. Dacă la cele înalte precum caii se recomandă o înălțime de 140 cm, la oi sau porci este îndeajuns unul de 90, respectiv 75 cm.

Gardul electric, oferte și prețuri

Pentru cei care doresc o soluție flexibilă, de genul posibilității de ajustare a dimensiunilor, înălțimii gardului, fără a se limita la elemente standard, realizarea unui gard electric este o opțiune. Cu alte cuvinte, în comerț se vor găsi toate cele necesare pentru a realiza un astfel de gard.

Spre exemplu, la superfarmland.com secțiunea special destinată acestui sistem se vor găsi toate elementele necesare, de la bandă la izolatori, baterie, plasă, etc. Generatorul de impuls este de marcă germană și vine la pachet cu o garanție de 3 ani. Mai rămâne ca fermierul să își pună la bătaie spiritul practic și să își monteze gardul ce îi va proteja animalele și va contribui la siguranța și liniștea acestuia de a ști că nimeni nu se va apropia de animalele sale.

Începând cu perioada caldă a anului când pășunatul este definitoriu pentru animale, orice fermier/deținător de animale va căuta soluția practică de a împărți atenția sa între siguranță și grija animalelor dar și alte sarcini. Așadar, un gard electric se dovedește a fi intimidant, eficient, economic și nu în cele din urmă durabil.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...