Daniel Parschiv: „Absorbţia fondurilor europene privind asfaltarea drumurilor s-a dovedit un eşec”

 Breaking News

Daniel Parschiv: „Absorbţia fondurilor europene privind asfaltarea drumurilor s-a dovedit un eşec”

Daniel Parschiv: „Absorbţia fondurilor europene privind asfaltarea drumurilor s-a dovedit un eşec”
aprilie 17
18:00 2018

 

 

Planul făcut în vederea dezvoltării localităţii a fost ambiţios, dar rezultatul, spune primarul Daniel Paraschiv, este mult sub aşteptări, şi asta fiindcă atragerea fondurilor europene în vederea modernizării drumurilor comunale a fost una dintre marile dezamăgiri ale administraţiei locale din Frânceşti. În opinia primarului, programele europene de finanţare s-au dovedit un adevărat eşec, acestea fiind de fapt doar artificii guvernamentale pentru minciuni frumoase: „Localitatea Frânceşti nu a reuşit să atragă fonduri europene pe Măsura 7.2. fiindcă punctajul pe care l-am obţinut nu a clasat proiectul întocmit în vederea finanţării, deoarece nu ne-am pliat condiţiilor impuse. Localitatea Frânceşti nu are gară şi nici drum naţional, ceea ce mi se pare o aberaţie, acestea fiind o parte dintre motivele pentru care proiectul a fost respins în vederea finanţării”, spune primarul cu amărăciune.

În opinia primarului Daniel Paraschiv absorbţia fondurilor europene reprezentă şansa în vederea creării infrastructurii atât de necesară pentru o dezvoltare durabilă. Valul de prosperitate promis prin accesarea fondurilor europene a rămas doar un vis. Spune că infrastructura rutieră proastă este problema tuturor localităţilor, înaintea reţelei de apă şi canalizare: „Oamenii vor drumuri asfaltate, nu mai vor noroi, iar noi nu putem accesa fonduri europene pentru asfaltarea drumurilor săteşti sau drumurilor de interes local. Frânceştiul are o populaţie de 5600 de locuitori, fiind a treia localitate din judeţ. Cu toate acestea nu ne-am putut plia condiţiilor impuse în programele europene. Am făcut o simulare pentru a ieşi din păreri, dar punctajul a fost sub limita accesibilităţii. Abia am acumulat 49 de puncte. Cu toate acestea suntem acuzaţi că nu depunem proiecte sau cereri de finanţare. De partea cealaltă, noi acuzăm că le facem degeaba şi cheltuim banii publici aiurea. Atâta timp cât s-a pus condiţia finanţării unui proiect, nu poţi să depui proiecte care nu întocmesc condiţiile impuse. Nu mi se pare corect modul de întocmire a ghidurilor de finanţare, pentru că nu toate localităţile au gară, monumente istorice sau sunt traversate de drumuri naţionale, acestea sunt aberaţii”, a precizat Daniel Paraschiv.

 

Pietruirea drumurilor comunale rămâne soluţia salvatoare

 

Daniel Paraschiv, primarul localităţii Frânceşti mai spune că, în cei 28 de ani de la Revoluţie, în comună s-au asfaltat abia 2,9 kilometri de drumuri săteşti, dintr-o reţea de drumuri de aproximativ 200 de kilometri. Dacă absorbţia fondurilor europene privind asfaltarea drumurilor s-au dovedit un eşec, primarul liberal a aşteptat cu sufletul la gură aprobarea proiectelor în vederea modernizării infrastructurii, depuse la Ministerul Dezvoltării, care s-a dovedit a fi un fiasco: „Privind proiectele finanţate prin PNDL-2, eu sunt unul dintre primarii nemulţumiţi, fiindcă alocările pe care le-au făcut domnii din Ministerul Dezvoltării consider că s-au făcut tendenţios, fiindcă nu s-a ţinut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate, nu s-a ţinut cont de solicitările pe care le-am făcut, de a ne prioritiza lucrările în vederea asfaltării drumurilor comunale. S-au alocat bani pentru diverse lucrări în localităţi care au mai accesat fonduri şi au o infrastructură rutieră realizată în procent de 80%. Cu toate acestea au primit finanţări pentru modernizarea drumurilor. Reţeaua de drumuri a localităţii Frănceşti este compusă din 115 drumuri de interes local de diferite categorii, însumând peste 200 de kilometri. Am mai asfaltat anul trecut un drum local pe o lungime de 1,5 kilometri. Nu pot să discut de procent, fiindcă este sub 5% . Anul acesta vom asfalta cel puţin 8 kilometri de drumuri comunale cu bani din bugetul local, în situaţia în care nu se va mai deschide nici un program de finanţare guvernamental, fiindcă în ceea ce priveşte modernizarea drumurilor prin accesarea fondurilor europene nu mai avem nici o speranţă”, a precizat primarul.

 

Claudia Schiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...