Dumitru Blejan: „Casa bunicilor din Scundu este marea mea realizare”

 Breaking News

Dumitru Blejan: „Casa bunicilor din Scundu este marea mea realizare”

Dumitru Blejan: „Casa bunicilor din Scundu este marea mea realizare”
aprilie 17
18:10 2018

 

 

 Căminul de bătrâni din Scudu şi-a deschis porţile în luna noiembrie. Locaţia este un adevărat centru rezidenţial destinat pensionarilor, construit de la zero şi dotat cu toate utilităţile, inclusiv săli de tratament, kinetoterapie şi spaţii de relaxare. Noua „Casă a bunicilor din Scundu” asigurară condiţii corespunzătoare de găzduire şi hrană, îngrijire medicală, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, unde se acordă asistenţă socială şi psihologică celor 24 de beneficiari. Preţul lunar al acestor servicii este de 1500 de lei, aşa cum a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local. În centru există camere cu câte două locuri şi baie proprie, spaţiu de socializare şi săli de tratament. Primarul spune că acest cămin rămâne proiectul său de suflet: „Am atâta mulţumire sufletească pe care nu o pot descrie în cuvine. De fiecare dată când intru în cămin văd în ochii acestor bătrâni mulţumire, de parcă le-am redata încă o nouă viaţă. Sunt la vârsta neputinţei, şi merită ajutaţi. Avem aici foşti profesori, asistente, ingineri, oameni intelectuali, care ne mulţumesc pentru condiţii şi pentru atenţia de care au parte, iar pentru mine acest proiect este marea mea realizare. Două lucruri rămân în sufletul meu de primar al acestei localităţi: faptul că putem să avem grijă de bătrânii noştri prin construirea acestui cămin, iar al doilea lucru este bisericuţa pe care am ridicat-o din temelii în localitate. Restul rămâne istorie”, ne-a declarat primarul din Scundu, Dumitru Blejan. Bătrânii care vor să se interneze în centrul de la Scundu primesc găzduire pe perioadă nedeterminată, îngrijire personală, supraveghere, îngrijire medicală curentă, hrană caldă pregătită în centru şi beneficiază de curăţenie, socializare, îngrijire asigurată de un medic, dar şi terapii de recuperare, care variază de la caz la caz. „Porţile acestui cămin sunt deschise pentru toţi care îşi doresc o bătrâneţe liniştită, pentru cei care sunt singuri, bolnavi şi fără sprijin. Aici beneficiarii au parte de o îngrijire conform standardelor europene. Căminul va funcţiona în regie proprie, cu finanţare din bugetul local, la care se va mai adăuga contribuţia fiecărui beneficiar. Beneficiarul va trebui să contribuie cu suma de 1500 de lei, iar diferenţa de până la 3000 de lei se va aloca din bugetul local”, ne declară primarul din Scundu, Dumitru Blejan.

 

Statul nu sprijină astfel de proiecte

 

Construirea acestei „case pentru bunici” reuşeşte să vină în sprijinul persoanelor care, datorită responsabilităţilor zilnice în plan profesional, nu pot oferi condiţiile necesare îngrijirii şi supravegherii bunicilor, aşa cum aceştia şi-ar fi dorit. Acum, la Scundu, un astfel de sprijin vine în ajutorul mai multor familii prin deschiderea acestui centru care, prin experienţa personalului în domeniu va constitui un sprijin pentru persoanele aflate în incapacitatea de a se îngriji, în special persoanele mai în vârstă. Pentru funcţionarea căminului la standardele optime sunt angajate 10 persoane calificate. Primarul Dumitru Blejan spune că acesta rămâne proiectul său de suflet, chiar dacă statul nu sprijină astfel de investiţii. Promite, însă, că locaţia, un adevărat centru rezidenţial destinat pensionarilor, va asigura condiţiile corespunzătoare de găzduire şi hrană, îngrijire medicală, recuperare şi readaptare la cele mai înalte standarde pentru bătrâni atâta timp cât el va fi primar: „Cu toate greutăţile pe care le ducem, atâta timp cât eu voi fi primar, acest cămin va funcţiona la cele mai înalte standarde şi nu va dispărea. Până în prezent nu ne-a sprijinit nimeni, dar, cu toate acestea nu ne plângem, pentru că nu ducem lipsă de nimic. Am drămuit bugetul în aşa fel încât beneficiarii care aleg să stea la noi să se bucure din plin de condiţii la cel mai înalt grad, prin faptul că au ales să îşi petreacă bătrâneţea aici. Eu mi-am asumat responsabilitatea ca acest proiect să reprezinte o recomandare pentru cei care au nevoie de o îngrijire de calitate. Pentru astfel de proiecte am propus parlamentarilor să iniţieze un proiecte de lege în vederea susţinerii din partea statului măcar a salariilor aparatului de specialitate care deserveşte un astfel de centru”, a precizat primarul din Scundu, Dumitru Beljan. „Casa bunicilor din Scundu” este dotată pentru a oferi un maxim de confort şi siguranţă pentru ocupanţii acesteia. Locaţia poate oferi condiţii optime de îngrijire 24 din 24 de ore, personal specializat, dormitoare călduroase dotate cu televizor, spaţiu verde şi terasă pentru recreere. Aici se prestează serviciile care fac din acest centru nu doar un cămin de bătrâni, ci o soluţie ideală pentru ca localnicii rămaşi singuri să aibă parte de o grijă sporită şi un prilej de a se bucura de viaţă.

Claudia Schiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...