Ion Năfiu: „Galicea, un loc binecuvântat de Dumnezeu”

 Breaking News

Ion Năfiu: „Galicea, un loc binecuvântat de Dumnezeu”

Ion Năfiu: „Galicea, un loc binecuvântat de Dumnezeu”
aprilie 22
16:56 2018

 

 

Aşezată în îndoitura de potcoavă dintre Lunca Oltului şi Dealul Galicii, într-o largă deschidere străjuită de alt deal singuratic, numit Cocoru, iar la miazăzi de Teiu, comuna este locul unde au fost ridicate importante lăcaşuri de închinăciune. Puţini ştiu că la Galicea se află Mânăstirea Flămânda, unul dintre cele mai vechi monumente istorice ale judeţului, construită în satul Valea Râului. Mânăstirea este ctitoria marelui logofăt Teodosie Rudeanu şi a fost ridicată între anii 1596-1597, în timpul domniei lui Mihai Viteazul. Teodosie Rudeanu, socotit singurul istoriograf născut pe aceste meleaguri vâlcene încărcare de istorie a scris cu exactitate despre Mihai Viteazul şi faptele sale măreţe, lăsând posterităţii informaţii însemnate, neconsemnate de alte izvoare istorice. În această biserică, împreună cu soţia sa, Stanca a rămas el veşnic viu, când a trecut prin moarte, în nemurire. A fost una dintre personalităţile cele mai de seamă ale epocii, despre care Bogdan Petriceicu Haşdeu spunea: „Teodosie Rudeanu este cel mai profund om de sfat al domnitorului”. Galicea este o localitate aşezată într-o zonă superbă, un loc binecuvântat de Dumnezeu”, consideră primarul Ion Năfiu. Născut şi crescut în Galicea, acesta afirmă că şi-ar dori ca localitatea să-şi recapete strălucirea de altădată, să renască, iar cei plecaţi să se întoarcă în sat.

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...