La Mădulari s-a semnat proiectul de înfiinţare a alimentării cu apă

 Breaking News
  • No posts were found

La Mădulari s-a semnat proiectul de înfiinţare a alimentării cu apă

La Mădulari s-a semnat proiectul de înfiinţare a alimentării cu apă
mai 08
16:49 2018

 

 

Daniel Dimulescu a primit din fondul de rezerva al Guvernului pentru situaţii de urgenta 150 de mii de lei pentru refacerea alunecării de teren care s-a produs în urma ploilor abundente pe drumului comunal 63A, în punctul „Sub Peri”: „În zonă există o alunecare de teren pe o lungime de 20 de metri şi pe o lăţime de 2,5 metri, în satul Bălţeşti. Aceşti bani nu s-au alocat la timpul potrivit, şi riscam ca întreg satul, unde avem peste 170 de gospodării, să rămână izolat, fiindcă nu există o rută ocolitoare”, ne-a declarata primarul Daniel Dimulescu.

Prin intermediul GAL „Ţinultul Vinului”, administraţia locală din Mădulari va primi  un utilaj. Această achiziţie reprezintă primul ajutor din fonduri europene care ajunge la Mădulari. Marea bucurie a primarului rămâne însă faptul că, în această perioadă a semnat contractul de finanţare în vederea înfiinţării sistemului de apă în comuna Mădulari, un lucru extrem de important pentru comunitate. Pentru Daniel Dimulescu nu este dorinţă mai mare decât să-şi vadă localitatea racordată la apă şi canalizare, pentru că, la Mădulari, în fiecare vară seceta şi canicula fac ravagii în grădinile oamenilor. Chiar dacă apa din fântâni este dură, conţinând un procent ridicat de nitriţi şi cloruri, peste limită, substanţe periculoase pentru sănătate, localnicii sunt nevoiţi să o folosească.

Cei care au animale strâng apa de ploaie în bazine iar în perioadele lungi, de secetă, bidoanele se golesc destul de repede. De aceea, proiectul depus la Ministerul Dezvoltării, pentru înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă este investiţia prioritară a localităţii: „Pe O.G. 28 am depus cinci proiecte, primele, dar şi cele mai importante fiind cele pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare, pe o lungime de 32 de kilometri. Aceste proiecte sunt vitale pentru comunitate. Am semnat contractul de finanţare pentru reţeaua de apă. Celelalte proiecte care vor intra la finanţare sunt pentru modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare, unul pe o lungime de 6,5 kilometri, iar celalalt drum pe o lungime de 2 kilometri, înfiinţarea reţelei de canalizare şi un proiect pentru modernizarea iluminatului public. Aici verile sunt un iad pentru comunitate. Satele comunei Mădulari sunt risipite pe dealuri, iar vara fântânile seacă şi oamenii nu mai au apă nici pentru ei, dar pentru animale. Nu este vis mai mare decât să-mi văd localitatea racordată la apă şi canalizare”, a declarat primarul din Mădulari, Daniel Dimulescu.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...