Laloşu, ţinut pitoresc cu străveche istorie

 Breaking News
  • No posts were found

Laloşu, ţinut pitoresc cu străveche istorie

Laloşu, ţinut pitoresc cu străveche istorie
mai 08
17:38 2018

 

 

În partea sudică a Vâlcii, pe malul stâng al Olteţului, cum cobori dinspre Făureşti spre Morunglavu istoria a aşternut dovezile unui puternic neam oltenesc, pe care hrisoavele îl amintesc pe aceste locuri încă din Paleolitic. În momentele trecutului istoric ale acestei zone, cercetările arheologice au scos la iveală faptul că aici a existat o cetate geto-dacică, inclusă în salba cetăţilor de pe Valea Olteţului. Prin urmare, valorile vin din vechime, individualizând fiecare localitatea din zona de sud a judeţului, evidenţiind originalitatea şi specificul locului. Astfel, în fiecare sat din Laloşu încă se mai poartă nealterate obiceiuri din vechime, chiar dacă acestea riscă să se piardă, încetul cu încetul. Aici, tradiţiile şi obiceiurile reprezintă cartea vie de istorie a acestui ţinut scris direct în sufletele tuturor generaţiilor. În Monografia comunei Laloşu, descoperirile arheologice şi documentele istorice atestă faptul că populaţia acestor meleaguri s-a ocupat întotdeauna de cultivarea pământului, creşterea animalelor şi prelucrarea lemnului: „Comuna Laloşu a fost favorizată prin prisma faptului că, având foarte multe ateliere de tâmplărie, peste 150 de ateliere la număr, oamenii au stat acasă sau au muncit pământul, fiindcă munca pământului a rămas o obligaţie sfântă, care s-a moştenit. Aici, datinile şi obiceiurile reprezintă tezaurul locului”, spune primarul Nicu Constantin. Pe cununa de dealuri frumos rânduite pe malul stâng al râului Olteţ, comuna Laloşu este un loc pitoresc. Pământul acestui ţinut muncit cu truda palmelor bătătorite şi arse de soare atestă faptul că întreaga comunitate se trage dintr-un neam nobil, iar tezaurul istoric şi cel spiritual al localităţii este unul deosebit.

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...