Brâul Maicii Domnului ajunge din Grecia în comuna Roşiile

 Breaking News

Brâul Maicii Domnului ajunge din Grecia în comuna Roşiile

Brâul Maicii Domnului ajunge din Grecia în comuna Roşiile
mai 11
09:02 2018

În perioada 15-18  iunie, credincioşii din sudul judeţului Vâlcea, dar şi pelerini veniţi din alte zone ale judeţului Vâlcea vor avea ocazia să aducă cinstire Brâului Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Racla cu una dintre cele mai valoroase relicve creştine va fi adusă la Parohia Sfântul Nicolae din satul Pleşeşti la iniţiativa primarului localităţii Roşiile, Doru Constantin Diaconu şi cu binecuvântarea ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului. Cu prilejul acestui eveniment, la biserica Sfântul Nicolae din localitate se va organiza în acele zile un pelerinaj, pentru toţi credincioşii care vor veni să se roage la Brâul Maicii Domnului: „Preţioasa relicvă, brâul Maicii Domnului va fi la dispoziţia credincioşilor fără întrerupere, timp de patru zile. Am luat această decizie împreună cu un prieten. Am fost inclusiv în Grecia, de unde am primit acordul. Ulterior am înaintat demersurile către ÎPS Varsanufie, care ne-a dat încuviinţarea, apoi am obţinut şi consimţământul Patriarhiei. Aducerea brâului Maicii Domnului este o mare binecuvântare pentru comuna noastră. Mulţi pelerini fac drum lung până în Grecia, la Kato Xenia, pentru a vedea acest odor de mare preţ. Acum ne rugăm Maicii Domnului să învăluie cu har şi binecuvântare comuna noastră şi aşteptăm cu nerăbdare venirea cinstitului brâu în mijlocul nostru, care va fi depus la Biserica Sfântul Nicolae din satul Pleşeşti, biserică datând din anii 1792 – 1793. Racla a mai fost adusă în România în timpul războiului, pentru vindecarea epidemiei de ciumă, în anul 2002 la Iaşi, iar anul trecut la Piatra Neamţ şi apoi la Bucureşti”, spune primarul comunei Roşiile, Doru Constantin Diaconu.

Brâul Maicii Domnului tămăduieşte orice suferinţă

Brâul Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea de maici Kato Xenia din Grecia şi este o foarte preţioasă relicvă a lumii creştine, care aminteşte credincioşilor de vieţuirea simplă, dar plină de sfinţenie a Sfintei Fecioare Maria, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume. Este considerată a fi cea mai mare comoară a Vatopedului şi singura amintire preţioasă care se păstrează din viaţă pământească a mamei Mântuitorului Isus. Potrivit tradiţiei, brâul a fost ţesut de însăşi Maica Domnului din fire de cămilă şi, după adormire, în momentul înălţării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma. Misiunea de păstrare din generaţie în generaţie a continuat-o o fecioară evlavioasă care provenea din această familie: „Mai târziu, acest brâu sfânt a fost dus în cetatea sfânta a Ierusalimului şi aşezat împreună cu veşmântul preacuratei Fecioare Maria. Arcadie, feciorul împăratului Teodosie cel Mare a adus brâul Născătoarei de Dumnezeu, din cetatea Ierusalimului cu mare evlavie şi cinste la Constantinopol şi l-a aşezat într-un sicriu luminat, numit racla sfântă. După 410 ani de la acestă mare sărbătoare, împăratul Leon a rugat un patriarh să deschidă sfânta raclă pentru soţia sa, Zoe, care era chinuită de duhuri rele. Împărăteasa Zoe a avut în vis o vedenie dumnezeiasca, spunându-i c,ă dacă va fi aşezat şi atins de trupul ei sfântul brâu se va tămădui de boala care o cuprinsese. Patriarhul, prin rugăciuni umile a scos şi aşezat sfântul brâu pe trupul împărătesei Zoe care imediat s-a tămăduit, preamărindu-l pe Dumnezeu. Cei care au văzut marea minune, prin rugăciuni şi laude smerite au adus mulţumiri lui Dumnezeu, după care preacinstitul brâu a fost aşezat în sfânta raclă, păstrându-se pentru veşnica pomenire si amintire”, scrie în vechea Evanghelie.

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...