Nicolae Sărdărescu: „Anul acesta aşteptăm peste 25.000 de vizitatori la Târgul de ceramică „Cocoşul de Hurez”

 Breaking News

Nicolae Sărdărescu: „Anul acesta aşteptăm peste 25.000 de vizitatori la Târgul de ceramică „Cocoşul de Hurez”

Nicolae Sărdărescu: „Anul acesta aşteptăm peste 25.000 de vizitatori la Târgul de ceramică „Cocoşul de Hurez”
mai 14
06:54 2018

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat proiectele pe care şi-a propus să le implementeze în oraşul pe care îl conduce, în următoarea perioadă. Ce investiţii europene se vor realiza la Horezu, dar şi ce surprize le pregăteşte vizitatorilor în perioada 1-3 iunie, când se va desfăşura Târgul de ceramică „Cocoşul de Hurez”, aflăm în rândurile de mai jos.

 

Impact real: Există un portofoliu bogat de proiecte pentru dezvoltarea oraşului. Care este stadiul efectiv al acestor proiecte?

 

Nicolae Sărdărescu: Am finalizat procedura de licitaţie pentru modernizarea parcului, un proiect pe fonduri europene, iar în câteva zile vor începe lucrările. Pe fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii am finalizat licitaţiile pentru construirea sălii de sport şi a centrului cultural, proiecte la care vor începe lucrările. Totodată, pe situaţii de urgenţă avem o alunecare mare de teren şi modernizarea unui drum la care au început zilele trecute lucrările. Pe fonduri guvernamentale săptămâna viitoare vom scoate la licitaţie modernizarea străzii Mircea cel Bătrân şi a creşei, iar în 30 de zile vom putea începe lucrările. Celelalte proiecte urmează să le scoatem la licitaţie în 45 de zile. Va mai rămâne doar modernizarea centrului vechi, suntem în primele faze, şi sperăm că în scurt timp, să putem scoate la licitaţie şi acest obiectiv. Suntem gata şi cu asfaltarea drumului de la Olari, care duce la Romanii de Jos, în curând îi vom face recepţia. Avem finalizată şi documentaţia pentru camping, pe care o vom duce la Ministerul Turismului. Mai avem pe fonduri europene, prin GAL achiziţia unui utilaj şi încă două proiecte: centrul socio-cultural de la Sălişte şi un centru ISU. Toate proiectele sunt în grafic, ne încurcă puţin aceste proceduri, dar nu avem ce face.

 

Impact real: Au trecut aproape doi ani de la preluarea mandatului. Abia acum proiectele mari vor începe să prindă contur. Sunteţi mulţumit de realizări?

 

Nicolae Sărdărescu: Toate proiectele îmi aparţin, mai puţin proiectul de asfaltare de la Olari a cărui documentaţie era depusă, însă cu mari erori de proiectare. A durat un an şi zece luni să punem în aplicare toate aceste proiecte. În opinia mea, uitându-mă în spate, nu a durat foarte mult. Dacă ar fi să mă gândesc la interesul meu, nu aş face nimic. Mi s-a recomandat de oameni cu experienţă că, dacă nu vreau să am probleme, să nu fac nimic, să-mi văd de treaba mea. Şi, dacă se poate, să las pe toată lumea să facă ce vrea. Din acest motiv am şi şapte reclamaţii, dintre care la patru am primit deja clasare, vin şi celelalte. Sincer, dacă ar fi să o iau de la capăt, aş mai candida din nou, pentru că eu mă hrănesc cu agitaţia şi cu stresul, poate că aşa am fost construit. Problema este că, de multe ori, singur îmi spun că nu merită. Dorinţa mea este să duc la capăt tot ce am început. Eu am gândit aşa: dacă trec pe lângă mine oportunităţile pe fonduri guvernamentale şi europene, sunt duse. Cetăţenii asta nu o gândesc, ei se mulţumesc dacă se duce primarul şi le face un şanţ la poartă sau le pune un tub, negândindu-se că trec oportunităţile de finanţare a unor proiecte mari. Orice oportunitate apar, suntem şi noi prezenţi. Aşteptăm şi lansarea noului PNDL-3 pentru a reuşi să asfaltăm drumul care duce la Vârful Roman.

 

Impact real: Ce soluţii întrevedeţi pentru asfaltarea drumului care duce la Vârful Roman, acum, că aţi revocat hotărârea prin care se puteau face exproprierile?

 

Nicolae Sărdărescu: Am făcut procedura, însă am descoperit că o parte dintre consilierii locali se aflau în conflict de interese şi am revocat hotărârea. Am mers la Consiliul Judeţean, am prezentat situaţia în care ne aflăm şi aştept sprijin de la Consiliul Judeţean în vederea exproprierii terenurilor pentru realizarea investiţiilor de transport cu energie electrică şi modernizarea drumului. Noi suntem gata cu documentaţia aferentă modernizării drumului, dar nu putem să-l depunem pentru că nu suntem gata cu proprietatea drumului.

 

 

Impact real: Ce alte proiecte mai pregătiţi pentru dezvoltarea oraşului?

 

Nicolae Sărdărescu: Lucrăm la încă trei proiecte: este vorba despre modernizarea, extinderea şi automatizarea sistemului de iluminat public electric, valoarea totală este de 5 milioane de euro şi sperăm să îl putem depune în termen. Acest proiect înseamnă că vom monta lămpi economice cu led pe fiecare stâlp, vom extinde reţeaua de iluminat până la ultima casă şi, în plus, va exista o automatizare a întregului sistem, în sensul că, dacă s-a ars un bec, sistemul va identifica imediat locul, fără a merge în teren. Un al doilea proiect la care lucrăm este construirea unui complex şcolar care cuprinde 27 de clase cu sală de sport, bazin de înot şi laboratoare pentru clasele 0-8. Finanţarea este tot din fonduri europene şi poate ajunge la 5 milioane de euro, iar jumătate din sumă este destinată modernizării drumurilor. Lucrăm la documentaţie, va fi un proiect integrat, pe care îmi doresc foarte mult să-l obţinem. Cel de-al treilea proiect la care lucrăm cuprinde dotarea ambulatoriului cu tehnică medicală nouă la Spitalul Orăşenesc Horezu, un proiect de cel puţin 1 milion de euro. Ne dorim tehnică medicală de ultimă generaţie, inclusiv computer tomograf. Sunt mulţumit de faptul că numai în ultimele săptămâni ne-au mai venit încă patru medici la Horezu, iar în prezent avem 47 de medici la Spitalul Orăşenesc, pe toate specializările necesare.

 

Impact real: Care este cea mai mare satisfacţie, după primii doi ani de mandat?

 

Nicolae Sărdărescu: Cea mai mare mulţumire este că am adus şi aduc investitori care crează locuri de muncă. Zilele trecute am predat amplasamentul şi firmei Valoris, pentru construirea unui showroom. În ultimii doi ani s-au creat 200 de locuri de muncă numai pe producţie, iar anul acesta vom crea încă 400 de locuri de muncă, dintre care 200 vor fi doar la fabrica de încălţăminte. Pentru investitori facem două lucruri: le punem la dispoziţie terenurile şi utilităţile, şi anticipat anunţăm şi locurile de muncă pentru cei care doresc să se angajeze, şi oferim mapa cu cererile investitorului respectiv.

 

Impact real: În perioada 1-3 iunie va avea loc o nouă ediţie a Târgului popular “Cocoşul de Hurez”. Ce surprize le pregătiţi localnicilor şi turiştilor, în acest an?

 

Nicolae Sărdărescu: Anul acesta am invitat toată gama de meşteşuguri tradiţionale şi de artizanat. Şi anul trecut am avut foarte mulţi. Vom păstra tradiţia şi nu le vom lua taxă meşteşugarilor, tocmai pentru a facilita vânzarea de obiecte tradiţionale şi cheltuielile de transport. Vom organiza pentru cetăţenii oraşului un spectacol inedit. Dacă anul trecut am avut 25.000 de vizitatori, anul acesta îmi doresc să depăşim acest număr. Vreau să vă spun că, dacă la ediţia trecută am avut un minim de cost de 15.000 de lei cu organizarea, anul acesta sperăm să fim pe zero, şi ce vom strânge la târgul celălalt să putem acoperi cheltuielile. Am solicitat sprijin şi de la Consiliul Judeţean, mai ales că este cel mai important târg tradiţional din tot judeţul. A apărut o problemă, în sensul că dacă mi-ar da mie, la Horezu, ar însemna să dea la toată lumea care solicită fonduri pentru astfel de manifestări culturale.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...