Proiecte de succes, derulate la Biblioteca Publică „Antim Petrescu din Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News

Proiecte de succes, derulate la Biblioteca Publică „Antim Petrescu din Păuşeşti Măglaşi

Proiecte de succes, derulate la Biblioteca Publică „Antim Petrescu din Păuşeşti Măglaşi
mai 21
12:41 2018

 

Proiectele derulate la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi în primele luni ale acestui an au fost apreciate la nivel judeţean, naţional şi internaţional.

Aşa cum ne-a obişnuit, bibliotecarul Ioana Goran a organizat şi în acest an o serie de activităţi finalizate cu succes.

În luna ianuarie a primit diploma de onoare pentru cinstirea „Colţului de rai al Vâlcei”, în cadrul Concursul Judeţean „Vâlcea , colţ de rai”. La această sesiune, lucrările copiilor din Păuşeşti Măglaşi au obţinut cinci premii: un premiu I- secţiunea video, două premii II – secţiunea poezie, premiul „Constantin Herţoiu” şi o menţiune la secţiunea desen. Tot în această perioadă, Biblioteca din Păuşeşti Măglaşi s-a alăturat evenimentului global „ZICI”, eveniment organizat de Lit World şi Citim Împreună România, marcat în peste 100 de ţări. În cadrul programului european „Ora de Net”,coordonat la nivel naţional de Organizaţia Salvaţi Copiii, Biblioteca din Păuşeşti Măglaşi a primit diploma pentru implicarea în calitate de partener educaţional la prima consultare a copiilor români cu privire la nevoile şi comportamentele lor în mediul online: „La începutul lunii martie am fost premiaţi pentru al şaselea an consecutiv de Visa Europe şi Junior Achievement pentru derularea cu succes a Programelor de educaţie financiară „Bani IQ”şi „Banii pe net”. În perioada 15martie – 15 mai, biblioteca publica din Pauşeşti Măglaşi a găzduit activităţile de hardware şi activităţile „Fabricii de experimente” a clubului de coding „The Byte Cooders”, pe care îl coordonez în cadrul proiectului naţional „CODE KIDS”. În cadrul acestui proiect, Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi este bibliotecă – mentor pentru Biblioteca Publică Buneşti. Proiectul CODE KID este un proiect de succes al bibliotecii publice din Păuşeşti Măglaşi. Cu acest prilej noi am primit din partea Fundaţiei Progress diploma pentru buna coordonare a clubului de coding „The Byte Cooders”. Campania pan-europeană de incluziune digitală „All Digital Week” a fost, de asemenea un succes, unde am primit două certificate: „Certificate of Appreciation for conducting the event Online trening courses for teachers and librarian in Păuşeşti Măglaşi” , „Certificate of Appreciation for conducting the event Coding steps in Păuşeşti Măglaşi”, premiul pentru cea mai bună fotografie surprinsă în timpul unui eveniment de coding Minecraft Education Edition şi 26 de diplome pentru absolvirea cu succes a cursurilor „Microsoft in Education”. Cu prilejul evenimentelor: „Ziua Europei”, Şcoala altfel … la bibliotecă” şi „Omagiu eroilor neamului” susţinem activităţi pe care le desfăşurăm la bibliotecă. Am multe planuri de viitor, vom participarea la târgurile de ştiinţă din cadrul Proiectului „Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”,derularea programelor „Bani IQ”, „Banii pe net”, „Vacanţa….la bibliotecă”, „CinED”, „Omagiu eroilor neamului” – program derulat în cadrul Programul Naţional de Aniversare a Centenarului României, şi foarte multe proiecte la care o să fim prezenţi cu siguranţă”, ne-a declarat bibliotecarul Ioana Goran.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...