Rezervaţia Lacul Ştiucii, una dintre cele mai cunoscute din judeţul Cluj

 Breaking News

Rezervaţia Lacul Ştiucii, una dintre cele mai cunoscute din judeţul Cluj

Rezervaţia Lacul Ştiucii, una dintre cele mai cunoscute din judeţul Cluj
mai 22
15:14 2018

Unul dintre locurile preferate pentru turiştii care vizitează judeţul Cluj este Rezervaţia Lacul Ştiucii, sau Sic-Săcălaia. Situat în bazinul superior al pârâului Bonţ (Lungul) din Câmpia Transilvaniei, la aproximativ 7 kilometri spre sud de oraşul Gherla, în perimetrul satului Săcălaia, Lacul Ştiucii este cuprins într-o arie protejată de interes naţional, situată în comuna Fizeşu Gherlii, satul Săcălaia. Ştiuca, specia piscicolă dominantă a lacului a dat, de altfel, şi denumirea rezervaţiei. În forma sa actuală, Lacul Ştiucii are o adâncime medie de 3,60 metri. Este un lac cu apă dulce şi limpede, aflat însă pe un substrat de sol sărat. S-a format în urma unui proces de dizolvare pe sare, stagnat datorită acoperirii bulgărilor de sare cu un strat de mâl. Lacul este alimentat din câteva pâraie şi există aici numeroase izvoare subterane care îi asigură un volum de apă relativ constant. Rezervaţia are o suprafaţă aproximativă de 57 de hectare şi cuprinde şi zone de stufăriş. Acest mediu a favorizat dezvoltarea unei biodiversităţi de faună şi floră aproape similară ca număr de specii cu cea din Delta Dunării. Aici regăsim specii piscicole de răpitori precum ştiuca, şalăul sau somnul, specii precum crapul şi carasul sau păsări din speciile lişiţă, presura sau stârcul cenuşiu. Există şi o zonă unde lacul ajunge la adâncimea maximă de 12,5 metri. Vegetaţia care înconjoară lacul îl protejează şi asigură condiţii optime de existenţă a unei flore şi faune bogate, oferind totodată şi un loc de popas păsărilor migratoare de baltă.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CNIPTCLUJ.RO SAU PAGINA FACEBOOK CNIPT CLUJ.

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...