Trasee pitoreşti, de parcurs la Cluj

 Breaking News

Trasee pitoreşti, de parcurs la Cluj

Trasee pitoreşti, de parcurs la Cluj
mai 23
18:46 2018

Judeţul Cluj dispune de un număr destul de mare de căi de comunicaţie, ceea ce face ca plimbările cu maşina să fie una dintre opţiunile dumneavoastră, în cazul în care doriţi să vizitaţi mai multe obiective turistice din judeţ într-un timp relativ scurt. În zona montană, reţeaua de interes turistic se suprapune aproape în întregime cu reţeaua de căi de comunicaţii forestiere, care este deschisă circulaţiei turistice. Prin calitatea drumurilor, dar şi prin pitorescul zonelor care le străbat, ele se pretează a fi incluse în anumite circuite turistice care permit accesul autovehiculelor până în zona crestelor înalte.

Relieful variat al acestui teritoriu, dar şi pitorescul peisajului natural oferă numeroase curiozităţi: locuri istorice, opere de artă, sate şi oraşe înfloritoare, demne de vizitat. Unul dintre traseele interesante ale zonei este cel care porneşte de la Cluj-Napoca spre Izvorul Crişului, Depresiunea Huedinului, defileul Crişului Repede, spre Bucea. Un alt traseu interesant este dinspre Cluj-Napoca spre Turda, Câmpia Turzii şi Luncani. Puteţi porni în călătorie şi din zona Gilău, pe Valea Someşului Rece, spre Măguri-Răcătău, Blăjoaia şi Dâmbul Moţului. Din Măguri-Răcătău porneşte un alt traseu, spre Mărişel, Dealul Fântânele şi Beliş. De la Gilău puteţi ajunge, de asemenea, la Lacul Tarniţa, apoi prin Valea Someşului Cald în Valea Leşului – Mărişel, până la barajul Fântânele şi Beliş. De la Huedin poate porni pe un alt posibil traseu auto spre Călăţele – Beliş – Poiana Horea, spre Poiana Ursoaia. De la Bologa puteţi ajunge în Valea Henţului – Săcuieu – Răchiţele – Poiana Prislop – Valea Firei, până la Ic Ponor. Vă recomandăm, de asemenea, şi traseul care porneşte de la Poieni spre Valea Drăganului – Lunca Vărşagului, până la cantonul silvic Ciripa. Din Luna de Sus poate porni de asemenea un traseu turistic spre Băişoara – Iara şi Buru, iar din Băişoara puteţi porni spre Valea Ierii şi Pârâul Şoimului, până la Piatra Albă. Tot din Băişoara porneşte un traseu spre Valea Ierii, până la cabana Muntele Băişorii şi apoi spre vârful Muntelui Mare, sau puteţi alege traseul din Lungeşti către defileul Buru – Moldoveneşti, până la Corneşti şi Turda. Oricare dintre aceste trasee vă vor oferi nu doar peisaje interesante, ci şi posibilitatea de a opri la obiective turistice importante.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CNIPTCLUJ.RO SAU PAGINA FACEBOOK CNIPT CLUJ.

 

 

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...