Vă invităm la vânătoare, în Cluj

 Breaking News

Vă invităm la vânătoare, în Cluj

Vă invităm la vânătoare, în Cluj
mai 23
10:17 2018

Suprafeţele întinse acoperite cu pădure din zona montană a judeţului Cluj sunt cum nu se poate mai potrivite pentru pasionaţii de vânătoare şi pescuit. Pădurile din vestul şi sud-vestul judeţului, dar şi suprafeţe mai restrânse din zona de deal şi podiş, precum şi zona agricolă întinsă au asigurat condiţii optime de dezvoltare pentru diferite specii de animale sălbatice şi constituie un valoros fond cinegetic.

Pasionaţii de vânătoare trebuie să ştie faptul că în judeţul Cluj se pot vâna, cu respectarea condiţiilor şi perioadelor legale atât ursul carpatin (Ursus arctos), mai ales în pădurile Masivului Vlădeasa, dar şi cerbul carpatin (Cervus elaphus carpaticus), în zona Masivului central al Bihorului şi în Muntele Mare. Se mai întâlneşte aici şi căpriorul (Capreolus capreolus), numeroase exemplare existând în pădurile din întregul judeţ. Jderul (Martes martes) se poate vâna în majoritatea pădurilor, iar mistreţul (Sus scrofa) populează pădurile de foioase, şi chiar pe cele de răşinoase. În jumătatea estică a judeţului poate fi vânată şi potârnichea (Perdix perdix), prepeliţa (Coturnix coturnix), fazanul (Phasianus colchicus), etc. Tot timpul anului vânătoarea este permisă pentru lupi, pisici sălbatice, vulpi, dihori, precum şi pentru alte păsări răpitoare neocrotite de lege.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CNIPTCLUJ.RO SAU PAGINA FACEBOOK CNIPT CLUJ.

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...