Festivalul „Cireşarii” a ajuns la a 48-a ediţie

 Breaking News

Festivalul „Cireşarii” a ajuns la a 48-a ediţie

Festivalul „Cireşarii” a ajuns la a 48-a ediţie
iunie 15
05:10 2018

Nume sonore din lumea muzicală autohtonă au dat tonul distracţiei, la Dănicei

Duminică, 10 iunie, în localitatea Dănicei a avut loc cea de 48-a ediţie a „Zilelor localităţii Dănicei”, sub genericul „Festivalul Cireşarii”. Programul a debutat cu o serie de competiţii menite să-i bucure pe copiii din localităţile Dănicei, Galicea, Drăgoeşti, Stoileşti, Vitomireşti, Cuca şi Sâmbureşti şi să-i antreneze în diverse activităţi artistice, culturale şi sportive. Toate echipele au fost premiate cu diplome. Câştigătorilor li s-au acordat premii pentru „Cel mai bun solist vocal”; „Cel mai bun recitator”, „Cel mai bun cor vocal ”; „Cea mai bună formaţie de dans popular şi dans modern”, „Cea mai bună echipă de handbal şi fotbal”, „Cel mai bun atlet”, iar câştigătorii au primit Cupa Cireşarii. După ora 14:00, pe scena amenajată în Zăvoiul din satul Lăunele de Jos a avut loc un concert folcloric susţinut de orchestra „Rapsodia Vâlceană” şi îndrăgitul interpret de muzică populară Ionuţ Dolănescu. Acesta a fost însoţit de soţia sa, violonista Doiniţa Dolănescu, de Bogdan Cioranu, Florin Puia, Emanuel Cîrstea, formaţia Atlas, dar şi de elevii şcolilor prezente la festival. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii. Primăria Dănicei sprijină manifestările culturale, religioase şi sociale ale comunităţii şi alocă în fiecare an resursele financiare pentru bunul mers al activităţilor. Viceprimarul Mihai Cernătescu este de părere că Festivalul Cireşarii a dovedit şi de data aceasta  că rămâne o manifestare de excepţie: „Este necesară organizarea unei zile dedicată comunităţii, este un prilej ca lumea să se adune şi să-şi regăsească valorile culturale. Pentru noi, Festivalul Cireşarii este un simbolul al localităţii. Şi anul acesta, aşa cum i-am obişnuit în fiecare an pe localnici, am avut diverse competiţii pentru copii, pe toţi i-am premiat, iar celor mai buni le-am  acordat Cupa Cireşarii.”, spune viceprimarul Mihai Cernătescu.

Sărbătoarea comunei Dănicei s-a dovedit şi anul acesta a fi o manifestare de excepţie, motiv de mare satisfacţie pentru echipa primăriei. „Sunt bucuros că am reuşit să organizăm o asemenea manifestare. Reuşita acestui eveniment deosebit s-a datorat implicării întregii noastre comunităţi, a Consiliului Local şi echipei din primărie. În acelaşi timp, le mulţumesc celor care au răspuns prezent pentru organizarea unei astfel de manifestări. În felul acesta, am dorit să-mi arăt recunoştinţa faţă de concetăţenii mei, care mă susţin în toate proiectele pe care doresc să le realizez. Avem multe de făcut în localitatea noastră, însă, cu multă răbdare, muncă şi voinţă le vom face împreună pe toate”, a declarat pentru cititorii ziarului Impact real, primarul Dumitru Pirneci.

 

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...