La Drăgoeşti, perseverenţa este cheia reuşitelor

 Breaking News

La Drăgoeşti, perseverenţa este cheia reuşitelor

La Drăgoeşti, perseverenţa este cheia reuşitelor
iunie 15
05:30 2018

 

 

Primarul localităţii Drăgoeşti, liberalul Gheorghe Melente a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat proiectele pe care şi-a propus să le implementeze în localitate, în această perioadă. Cât de mult l-a ajutat experienţa pe care a acumulat-o în administraţie înainte de a fi primar şi de ce fotbalul a rămas marea lui dragoste, aflăm în rândurile de mai jos.

 

 

Impact real: Care este secretul reuşitelor dumneavoastră în administraţie?

Gheorghe Melente: Perseverenţa. Sunt un primar care „n-are stare”, şi poate acesta este unul dintre secretele care stau în spatele faptului că, în ultimii ani, comuna Drăgoeşti a înflorit. Avem programate investiţii în infrastructură şi în perioada următoare. Este o provocare continuă, o mândrie care se dobândeşte în urma realizărilor. Eu cred că, prin alegerea mea ca primar comuna nu va sta pe loc, dar putea să aibă un recul. Un primar, oricât de deştept şi binevoitor ar fi, când vine la primărie este „boboc” şi pierde cel puţin un an din mandat învăţând. Eu, dacă nu eram viceprimar înainte, nu ştiu dacă realizam atât de multe când am devenit primar. Am avut avantajul că am cunoscut procedurile de lucru şi am putut continua lucrările demarate.

 

Impact real: Aţi reuşi să scoateţi la lumină ceea ce a fost cândva fotbalul la Drăgoeşti?

Gheorghe Melente: Dragostea pe care o am pentru sport este foarte mare, iar fotbalul face parte din viaţa mea. Echipa de fotbal a localităţii, C.S. Oltul Drăgoeşti este în primele locuri, în Liga a IV-a. Din bugetul local se alocă o sumă destul de mică, doar pentru arbitraj. În schimb am un prieten, Dorinel Bălău, care tot din dragoste pentru fotbal, sprijină echipa. Jumătate din salariul meu îl bag în fotbal, şi asta o fac din patima pe care o am pentru acest sport. Am jucat fotbal tot într-o ligă interioară, iar acest lucru m-a legat pe viaţă de acest sport. Aportul pentru construcţia echipei este în procent de 100% al antrenorului, Dorinel Bălău. Avem o bază sportivă care poate concura cu stadioanele din oraşe. În acest sens, un merit este şi al administraţiei locale fiindcă împreună am accesat proiectul, iar banii s-au alocat prin O.G.7. Am şi o satisfacţie personală acum, pentru că plătesc din buzunarul meu oamenii care cosesc iarba, fiindcă vreau să avem un gazon bun, pentru susţinerea meciurilor. O echipă de fotbal nu se poate susţine doar cu bani alocaţi din primărie şi fără sponsori, chiar dacă există o lege care ne permite să alocăm în procent de 5% fonduri din bugetul local, o lege pentru care deocamdată nu există norme de aplicare. Sportul ne ajută să trăim frumos, iar pentru comunitate este un moment de refacere, de relaxare şi de comunicare. Fără sport şi cultură orice localitate este mai săracă, iar Drăgoeştiul, prin administraţia locală, prin cadrele didactice şi prin copii are cultură şi sport.

 

Impact real: Ce informaţii ne aduceţi despre modernizarea drumului judeţean? Când vor începe efectiv lucrările?

Gheorghe Melente: Modernizarea drumului judeţean a intrat în linie dreaptă. Am semnat tot ce înseamnă protocol de colaborare, le-am dat şi suprafaţa pentru deschiderea şantierului, iar pe data de16 mai a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru DJ 678, limită cu Judeţul Olt – Drăgoeşti – Casa Veche – Drăgioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârseşti – Barza – Budeşti. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi este meritul Consiliului Judeţean, dar eu cred că şi noi, administraţia locală avem aportul nostru în acest proiect pentru că, pe lângă faptul că suntem printre beneficiari, vom beneficia de această investiţie care se va realiza cu siguranţă, până în 2020. În cel mai scurt timp vor începe efectiv lucrările. Eu sunt un caz fericit, pentru că avem apă şi canalizare de-a lungul drumului judeţean şi nu va mai fi nevoie de săpături, să stricăm drumul. Cred că vor începe lucrările dintr-un capăt şi probabil va fi din margine, de la Drăgoeşti. Chiar dacă nu se vor finaliza lucrările până în 2020, nu este nici o problemă, important este să înceapă.

 

Impact real: În curând se vor deschide şi alte axe de finanţare pe fonduri europene. Vă gândiţi să accesaţi şi alte proiecte?

Gheorghe Melente: Mai am intenţia să fac o inventariere a şanţurilor de colectoare de apelor pluviale şi să încercăm un proiect de regularizare a torenţilor. De exemplu, ANIF are în proprietate să zicem cinci şanţuri colectoare, iar eu am poate cincizeci, pe raza localităţii. Vrem să stabilim clar proprietatea, mai ales că s-a început marea cadastrare la nivel naţional şi trebuie rezolvată cumva problema. Dacă ne rămân nouă, în domeniul public, atunci vom putea face un proiect prin care să rezolvăm şi această problemă. În momentul în care reuşeşti să intabulezi terenurile se vor identifica şi surse de finanţare. La fel şi cu drumurile de tarla, pe care nici noi nu le avem intabulate. Le vom intabula şi apoi vom găsi sursa de finanţare. Mai avem pregătit şi un proiect pentru energie regenerabilă. În momentul în care se va deschide o axă de finanţare vom merge şi noi cu proiectul. Cam aşa merg lucrurile, în ziua de astăzi.

 

Impact real: Ce proiecte se vor derula în localitate, în această perioadă?

Gheorghe Melente: Pentru proiectul de asfaltare suntem în procedura de licitaţie, în maxim două săptămâni vom a afla entitatea câştigătoare. Localitatea va deveni din nou un şantier

Primul proiect este cel cu drumurile. Este vorba de 12 kilometri de drumuri comunale, un proiect foarte important pentru comună, şi pe care ne bucurăm enorm că am reuşit să-l prindem la finanţare. Proiectul se va realiza prin PNDL-2 şi are o valoare de 70 de miliarde de lei vechi. Prin acest proiect se finalizează toată localitatea, ceea ce îmi dă o mulţumire enormă, deoarece simt că nu am muncit degeaba. A doua investiţie care se va realiza la Drăgoeşti este terenul sintetic de la şcoală, pentru care am depus deja proiectul prin GAL. Al treilea lucru care îmi dă satisfacţie şi pentru care aşteptăm vizita în teren este proiectul de construire a centrului cultural prin Compania Naţională de Investiţii, lucrare care a fost scoasă deja la licitaţie şi care se va realiza începând din primăvara anului acesta. Valoarea este de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi. Prin realizarea acestei lucrări, localitatea Drăgoeşti va fi promovată din punct de vedere cultural. Proiectul se va numi „Aşezământ cultural tip 1 Mihai Viteazul”, pentru că, după cum se ştie, la biserica din localitatea noastră a fost botezat Mihai Viteazul. Cel de-al patrulea proiect este cel pe care îl vom realiza din bugetul local, adică reabilitarea dispensarului medical. Cel de-al cincilea proiect, care în cea mai mare parte este meritul Consiliului Judeţean este cel care priveşte modernizarea drumului judeţean.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...