Marea dorinţă a locuitorilor din Mădulari este pe cale să se împlinească  

 Breaking News

Marea dorinţă a locuitorilor din Mădulari este pe cale să se împlinească  

Marea dorinţă a locuitorilor din Mădulari este pe cale să se împlinească   
iunie 15
04:21 2018

La Mădulari, Ion Dimulescu a reuşit să obţină finanţare pentru înfiinţarea reţelei de apă în cinci sate dintre cele şase ale localităţii, dar să şi achiziţioneze unui utilaj de deszăpezire cu fondurile europene atrase prin GAL. Chiar dacă procedurile de licitaţie sunt greoaie şi doar recentele modificări la Legea Achiziţiilor Publice mai pot debloca lucrurile, primarul comunei Mădulari este optimist, afirmând că, în această toamnă, la Mădulari va începe cea mai aşteptată investiţie, înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă. Primarul Ion Dimulescu este convins că sătenii nu vor avea mult de aşteptat, pentru a-şi împlini cel mai mare vis: „Pentru comunitatea din Mădulari lipsa reţelei de apă este un chin, fiindcă fântânile seacă pe timp de vară, iar apă este cărată de la diatanţe destul de mari. Mă rog la Dumnezeu să nu avem contestaţii, pentru a putea începe lucrările cel târziu în septembrie. Să nu avem contestaţii este într-adevăr o problemă, pentru că, dacă găsim un contestator care ne încurcă un an, s-a terminat cu lucrarea. Legea ar trebui să nu le mai dea voie acestor „încurcă lume” să blocheze finanţarea proiectelor. Proiectul este deocamdată numai pe hârtie, pentru că lucrarea nu a început. Pe lângă acest proiect, al înfiinţării reţelei de apă, ni s-au alocat bani pentru situaţii de urgenţă, pentru demararea lucrărilor de stabilizare a ternului într-o zonă unde avem o alunecare de teren. Tot în această perioadă vom moderniza iluminatul public şi se vor monta în punctele-cheie ale localităţii camere de luat vederi”, a precizat primarul din Mădulari, Daniel Dimulescu.

Instituţiile din Mădulari, independente energetic

 Cu fonduri alocate din bugetul local şi cu sprijin din partea companiei Petrom, la Mădulari s-au montat în toamna anului trecut panouri fotovoltaice. Investiţia are valoarea de 160 de mii de lei şi asigură iluminatul pentru instituţiile publice. Panourile au fost montate pe acoperişurile instituţiilor publice din localitate: baza sportivă, căminul cultural, şcoala, dispensarul şi clădirea primăriei. Întreaga reţea produce peste 17 Kw. Beneficiile panourilor fotovoltaice sunt acelea că s-au redus facturile la energia electrică: „Este o economie substanţială pentru primărie, şcoală şi căminul cultural sau baza sportivă. Avem o centrală care produce 17 kw pe oră, iar noi consumăm 5 kw pe oră, în prezent facturile vin pe minus la curent. Până acum factura la energie era de  peste 1000 de lei lunar. Primăria Mădulari a alocat 22 de mii de lei, restul a fost sponsorizare. În doi ani voi scoate investiţia şi apoi energia electrică pentru respectivele instituţii este gratis. Asta înseamnă economie, adică diminuarea cheltuielilor. Noi vindem energie către o firmă care are licenţă, şi această firmă o să deducă din cheltuieli energia electrică pe care o consumă instituţiile publice”, mai afirmă primarul din Mădulari.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...