Localitatea Nicolae Bălcescu sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare

 Breaking News

Localitatea Nicolae Bălcescu sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare

Localitatea Nicolae Bălcescu sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare
iunie 25
06:11 2018

 

 

Primăria şi Consiliul Local al comunei Nicolae Bălcescu, în parteneriat cu Memorialul Bălcescu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea vor organiza sâmbătă, 30 iunie şi duminică, 1 iulie 2018, evenimentul „Sărbătoarea comunei Nicolae Bălcescu”. Aflată la cea de-a X-a ediţie, sărbătoarea este un prilej de întâlnire cu fii satului, cu prietenii comunei, cu invitaţii evenimentul, un prilej de evocare a personalităţii marelui istoric şi revoluţionar Nicolae Bălcescu, de al cărui nume se leagă de comunitatea locală, dar şi un prilej de socializare şi de preţuire a tradiţiilor locului.

Astfel, timp de două zile, autorităţile locale vor elabora un amplu program de manifestări dedicate acestui eveniment.

În cadrul acestuia, sâmbătă, 30 iunie, în prima zi a evenimentului va avea loc un simpozion pe diferite tematici legate de istoria localităţii şi de marele revoluţionar Nicolae Bălcescu, personalitate marcantă a neamului românesc, unde îşi vor da întâlnire istorici, geografi, cadre didactice, cercetători şi muzeografi. Simpozionul se va desfăşura sub genericul 170 de ani de la Revoluþia din 1848 – 50 de ani de la înfiinþarea comunei Nicolae Bãlcescu ºi a Muzeului Memorial „Nicolae Bãlcescu”. Sãrbãtoarea comunei Nicolae Bãlcescu – Ediþia a X-a se va desfãºura în Parcul Conacului Bãlcescu.

În cadrul acestui evenimentului va avea loc o expoziţie de drapele şi uniforme militare: „Armata României – 100 de ani. Parteneri: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Muzeul Judeţean Argeş, Muzeul Olteniei Craiova, prezentare de echipament militar şi a ofertei şcolare a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu;

Pentru duminică, 1 iulie, organizatorii au propus frumoase momente artistice, alocuţiuni ale invitaţilor, precum şi premierea unui concurs de poezie patriotică, toate vor avea loc în curtea Conacului Bălcescu. Pe scenă vor susţine un concert de muzică populară Gheorghe Turda, Dorina Mete, Costel David, Sorina Dinu, Ştefan Minulescu, însoţiţi de un taraf muzical,  prezentator – Gabriel Coveşeanu (Cove), Cristina Udrea, Mioara Raica, Luminiţa Tănăsie, soliştii vocali colaboratori ai orchestrei: Ilie Dură, Rodica Nicolaescu, Maria Militaru, Corin Dobrinescu, Ionele Petria.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...