Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu prezent la întâlnirea cu reprezentanţii Transgaz

 Breaking News

Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu prezent la întâlnirea cu reprezentanţii Transgaz

Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu prezent la întâlnirea cu reprezentanţii Transgaz
iunie 25
13:12 2018

 

Avantajele proiectului BRUA pentru comunităţile locale

 

Primarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu va fi prezent în această perioadă la întâlnirea care va avea loc la Bucureşti cu reprezentanţii companiei naţionale de transport a gazelor Transgaz, una dintre cele mai importante companii din portofoliul Ministerului Economiei, care a demarat construcţia conductei BRUA, un proiect de interes naţional. Transgaz construieşte infrastructura de pe teritoriul României, din coridorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria, un proiect susţinut de Comisia Europeană, important la nivel naţional şi regional pentru că duce la diversificarea surselor de gaz. Proiectul este unul strategic pentru România, pentru Ministerul Economiei şi pentru Transgaz. În cadrul întâlnirii vor fi subliniate avantajele traversării gazoductului BRUA: „Va avea loc o întâlnire la Bucureşti, unde am fost invitat ca reprezentat al Primăriei Guşoeni. Invitaţia am primit-o din partea delegaţiei compusă din reprezentanţi ai Companiei Transgaz şi reprezentanţi ai BRD, care asigură finanţarea proiectului. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate avantajele acestui mare proiect. Eu am spus că am îndrăznit deja o abordare cu Transgaz, în sensul că anul trecut am apelat la o sponsorizare pentru proiectul care se demarează în localitate, în vederea montării centralei fotovoltaice, unde compania ne-a sprijinit cu suma de 20 de mii de lei pentru execuţia proiectului. Anul acesta şi în şedinţa cu cetăţenii am spus că vom solicita sprijin companiei în continuare, în acţiunile noastre educaţionale şi sociale. Transgaz a fost de acord, oferindu-ne sprijinul. Compania aplică o politică europeană prin care trebuie să sprijine comunităţile locale acolo unde îşi desfăşoară activitatea şi unde se investeşte în astfel de obiective. Accentul l-am pus pe sprijinul în ceea ce priveşte introducerea sistemului de gaze naturale în localitate. Probabil aceasta va fi prima solicitare pentru cei de la Transgaz, să ne faciliteze accesul la reţeaua de gaze. Acesta ar fi avantajul de care noi trebuie să beneficiem. Sunt ferm convins că branşarea localităţii nu se va putea face din această conductă, care va trece prin localitate, dar trebuie să găsească o soluţie. Conducta BRUA are o importanţă strategică, compensează anumite interese între state prea puţin locale sau regionale. Eu promovez ideea, deoarece conducta aceasta se realizează pe un coridor unde mai există şi alte conducte, şi atunci, dacă se vrea, va putea exista posibilitatea să racordeze localitatea la celelalte conducte în sistemul naţional de transport de gaze, mai ales că ultimele modificări legislative creează facilităţi administraţiilor locale în ceea ce însemnă demararea proiectului de înfiinţare a reţelei de gaze naturale. Proiectul nostru este la Ministerul Energiei şi de trei ani s-a blocat”, ne-a declarat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...