Spiru Haret, Anghel Saligny sau Gheorghe Ţiţeica, printre profesorii de prestigiu de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB)

 Breaking News

Spiru Haret, Anghel Saligny sau Gheorghe Ţiţeica, printre profesorii de prestigiu de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB)

Spiru Haret, Anghel Saligny sau Gheorghe Ţiţeica, printre profesorii de prestigiu de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB)
iunie 25
10:15 2018

Din 1864 până în 1948, Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele şi, apoi, Secţia de Construcţii a Şcolii Politehnice au format 2.137 de ingineri constructori, sub îndrumarea unor profesori de renume ca: Spiru Haret, Anghel Saligny, Elie Radu, Gheorghe Ţiţeica, David Emanuel, Andrei Ioachimescu, Gheorghe Filipescu, Ion Ionescu, prin strădaniile şi realizările cărora s-au pus bazele ştiinţei şi tehnicii româneşti în construcţii. Din 1948 şi până în 2012, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) a fost absolvită de peste 40.000 de ingineri. În această perioadă, corpul profesoral al universităţii a cuprins personalităţi marcante ale ştiinţei şi ingineriei construcţiilor, între care academicienii Aurel Beleş, Cristea Mateescu, Dumitru Dumitrescu, Ştefan Bălan, profesorii Mihail Hangan, Victor Popescu, Alexandru Steopoe, Radu Prişcu, Emil Botea, Alexandru Gheorghiu, Andrei Caracostea, Panaite Mazilu, Ion Stănculescu şi alţii, care au dus mai departe tradiţia înaintaşilor. În prezent: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB)dispune de un corp profesoral de elită, care s-a afirmat atât prin rezultatele activităţii didactice şi de cercetare, cât şi prin participarea nemijlocită la cele mai importante construcţii realizate în ţara noastră. În România sunt înregistrate peste 10.000 de firme având în profilul lor diferite activităţi de construcţii: proiectare, execuţie, reparaţii etc., din care marea majoritate particulare. Sectorul de construcţii se arată a fi deosebit de dinamic şi cu mari perspective în contextul integrării în Uniunea Europeană. Pregătirea solidă dobândită la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) le-a dat posibilitatea să se adapteze şi să se integreze rapid la condiţiile şi metodele de lucru din alte ţări. Pretutindeni, inginerii constructori formaţi la Bucureşti sunt cotaţi printre cei mai buni profesionişti ai ramurii. Reorganizarea învăţământului superior de construcţii în conformitate cu procesul Bologna deschide largi perspective absolvenţilor Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti de a fi recunoscuţi şi a se integra în piaţa ocupaţională europeană.

 

Pe www.utcb.ro puteţi citi informaţii complete despre oferta educaţională şi facilităţile oferite de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

 

Pentru înscrieri la această universitate vă invităm să accesaţi site-ul universităţii, www.utcb.ro sau http://www.admitereonline.ro/utcb.

 

Sursa informaţiilor: www.utcb.ro, www.adminitereonline.ro.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...