Clujul, presărat cu zone naturale deosebite

 Breaking News
  • No posts were found

Clujul, presărat cu zone naturale deosebite

Clujul, presărat cu zone naturale deosebite
iunie 26
19:17 2018

Cadrul natural al judeţului Cluj oferă vizitatorilor numeroase locuri şi frumuseţi inegalabile. Turiştii au posibilitatea de a-şi alege zonele care îi interesează, deoarece pitorescul peisajului poate constitui o invitaţie la drumeţie.

Printre principalele zone de agrement care oferă posibilităţi de odihnă şi recreere amintim văile Drăganului, Henţului, Crişului Repede, lacurile de acumulare Fântânele, Tarniţa, Gilău şi altele de pe afluenţii mărunţi ai râului Iara, spre care puteţi merge şi cu maşina, pe căi de acces carosabile. Iubitorii de natură sunt atraşi, însă, în aceste locuri şi de văile înguste, adânci şi umbrite ale râurilor Someşul Rece şi Răcătău, care sunt tot atâtea locuri de refugiu în verile răcoroase, ca şi văile Hăşdate, Iara şi Arieş. În marea lor majoritate, aceste văi oferă satisfacţie şi pescarilor sportivi, prin valorosul patrimoniu piscicol de care dispun.

Valea Drăganului este un sat în comuna Poieni, judeţul Cluj, situată la limita munţilor Vlădeasa, munţilor Meseş şi depresiunii Huedin. Valea este străbătută de pârâul Drăgan, fiind situată la 65 de kilometri de Cluj-Napoca. Valea Drăganului şi Valea Henţului împart în două regiuni distincte, dar la fel de frumoase Masivul Vlădeasa. Un alt loc de o frumuseţe aparte este Defileul Crişului Repede şi văile adiacente, care cuprind într-o zonă relativ restrânsă o multitudine de obiective: de la peşteri, chei, pereţi de stâncă şi până la păduri de foioase. Vă puteţi bucura într-un singur loc de drumeţii, speologie, escaladă, ciclism sau rafting. Cascade, peşteri, izbucuri şi peisajul presărat că abrupturi calcaroase, toate aşteaptă sa fie descoperite, fiind doar la mică distanţă de drumul care însoţeşte văile din judeţul Cluj. Cel mai bun mod de a explora această zonă este cu bicicleta sau la pas. La rândul lor, lacurile oferă peisaje numai bune pentru fotografiat. Lacul Beliş-Fântânele este un lac artificial din Munţii Gilău, amenajat în perioada 1970 – 1974 în scop hidroenergetic, pe cursul pârâului Someşul Cald. Are o suprafaţă de 9,8 kilometri pătraţi şi o lungime de 13 kilometri, aflat la o altitudine de 990 de metri. Veţi regăsi acest lac în vestul judeţului Cluj, în partea nordică a Munţilor Apuseni, la confluenţa dintre Munţii Gilău la est şi Munţii Vlădeasa la vest, precum şi faţă de Muntele Mare – la sud.

 

(foto: Valea Crişului Repede)

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...