Venirea pe lume a copiilor este o minune pentru orice familie, drept urmare, trebuie sarbatorita ca atare.Botezul este primul eveniment la care va participa bebelusul, asa ca trebuie sa iasa ca la carte si, ca orice petrecere reusita, secretul sau consta intr-o buna organizare. Pe langa emotiile si bucuria care insotesc acest moment unic, atentia la detalii este foarte importanta. De la invitatii pentru botez, pana la decoratiuni si chiar marturii, toate aceste elemente beneficiaza de o mare importanta intr-o astfel de zi. Marturiile se ofera invitatilor, in semn de multumire ca au fost alaturi de parinti intr-o zi atat de speciala. Inainte, marturiile erau mici atentii precum prajituri sau bomboane aromate, ele putand fi usor confundate ca parte din meniul de mancare. Astfel, in ziua de astazi, parintii aleg sa ofere drept marturii invitatilor obiecte cu nota tematica, avand grija ca acestea  sa fie un cadou cat mai expresiv. Pe site-ul Mandiva vei gasi mai multe idei, in functie de preferintele si gusturile tale.

 

Iata cateva lucruri care necesita mare atentie din partea ta:

ALEGEREA LOCATIEI

Alege locatia in functie de numarul de invitati, in asa fel incat sa nu fie o sala nici prea mica,pentru ca risti sa obtii efectul de spatiu inghesuit, dar nici prea mare, pentru a nu da senzatia de prea putine persoane. Cauta un local bine pozitionat in oras, intr-o zona accesibila, pentru a facilita accesul invitatilor. Sala, in sine, va trebui sa fie frumoasa si placuta, sa iti dea senzatia de caldura si armonie. Acest lucru poate fi influentat si de decoratiuni, iar daca te-ai gandit ca nu e nevoie sa apelezi la specialisti pentru acest aspect, tine cont de faptul ca, un spatiu cu pereti incarcati si decoratiuni in exces, nu va face decat sa oboseasca ochii privitorului.

 

MENIUL SI BAUTURILE

La un astfel de eveniment, meniul trebuie sa contina 3 feluri de mancare, insa fara sa fie prea incarcat. Alege meniul in functie de preferintele invitatior, daca nu iti doresti sa ramana persoane care nu s-au atins deloc de farfurie. Unii pot fi vegetarieni, vegani sau tin un regim alimentar. Asa ca, cere parerea invitatilor inainte de a stabili meniulpentru fiecare persoana in parte. Este bine sa ceri si sfatul coordonatorului, deoarece are mai multa experienta si iti va oferi optiuni potrivite, din care poti sa alegi. Daca ai ca invitati si copii mai mari, pregateste un meniu special pentru ei, care sa contina feluri de mancare mai usoara si mici gustari intre mese, urmate de un desert potrivit.

Bauturile non-alcoolice constau in apa plata, apa minerala si sucuri, care nu trebuie sa lipseasca de pe fiecare masa. Alege sucuri naturale, deoarece, fiind un botez, cu siguranta vor fi multi copii. Bauturile alcoolice se pot servi la masa sau la bar, in functie de restaurant. Ideal ar fi ca invitatii sa se poata servi singuri cu ce fel de cocktail doresc. Astfel, e recomandat ca locatia sa beneficieze de un bar interior. In felul acesta, nu vei fi nevoit sa pui sticlele de bautura pe masa si, in fond, nu toata lumea se descurca bine in prepararea unui cocktail si, probabil, vor fi persoane care consuma sau prefera sa bea anumite tipuri de alcool, in combinatii speciale.

 

TORTUL

Tortul este vedeta culinara si mult asteptata a petrecerii, asa ca alege ceva deosebit, chiar personalizat. Pe langa ingredientele delicioase, elementele de design cum ar fi topping-ul, mesajul si forma, sunt si ele foarte importante. Nu incarca tortul cu multa frisca, pentru a nu deveni plictisitor si greu de mancat, dar nici ciocolata in exces nu este indicata, deoarece risti ca tortul sa fie mult prea dulce pentru a fi agreat de toata lumea.

Petrecerile tematice sunt la moda, asa ca, daca vrei sa aduci un plus de originalitate, poti alege atat pentru decor, cat si pentru tort, tema unei povesti, cum ar fi cele pentru copii. Astfel, te poti juca cu decoratiunile si cu desertul, pentru a le integra in povestea aleasa de tine.

Nu in ultimul rand, nu uita cat de important este ca invitatii sa se simta bine. Nu neglija atmosfera creata de muzica si deschide-te catre o diversitate de genuri muzicale, pe gustul tuturor. Tine cont de toti acesti pasi, asigura-te ca ai suficient timp la dispozitie pentru a pregati totul si lasa-ti imaginatia sa decida cat de creativa va fi petrecerea ta!

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *