Trei milioane de euro se vor investi în modernizarea Arenelor Traian. Sala Sporturilor va trece în proprietatea Primăriei Râmnicului

 Breaking News

Trei milioane de euro se vor investi în modernizarea Arenelor Traian. Sala Sporturilor va trece în proprietatea Primăriei Râmnicului

Trei milioane de euro se vor investi în modernizarea Arenelor Traian. Sala Sporturilor va trece în proprietatea Primăriei Râmnicului
iunie 30
16:52 2018

Zilele trecute, Mircia Gutău a anunţat că s-a dat ordinul de începere al lucrărilor la cel mai modern complex sportiv din municipiul Rm. Vâlcea. După mai bine de 20 de ani, Arenele Traian au intrat într-un amplu proces de modernizare. Proiectul se va realiza cu bani din bugetul primăriei municipiului, mai exact din împrumutul pe care administraţia locală l-a contractat în urmă cu puţin timp. Investiţia, care se se ridică la 127 miliarde lei vechi va fi realizată de firma Electro Vâlcea şi are termen de finalizare anul 2019.

 

Primăria preia Sala Traian. DJST Vâlcea trece în subordinea Consiliului Judeţean

 

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău a mai precizat că, la nivelul Ministerului Tineretului şi Sportului se doreşte descentralizarea serviciilor subordonate, astfel că, DJST Vâlcea va trece sub „tutela” Consiliului Judeţean Vâlcea, iar Sala Sporturilor, în prezent sub coordonarea DJST, va trece în administrarea primăriei Rm. Vâlcea: „Demersurile pe care le-am întreprins la Ministerul Tineretului şi Sportului au început să dea roade, chiar am primit o adresă scrisă de la Minister pentru a face toate demersurile pentru a prelua Sala Traian, am şi aprobat o hotărâre a Consiliului Local în acest sens. Sunt convins că în două-trei luni de zile acest transfer se va face, pentru că la Ministerul Tineretului şi Sportului chiar se doreşte o descentralizare, astfel ca DJST Vâlcea va trece în subordinea Consiliului Judeţean, iar Sala de sport va trece în proprietatea primăriei Rm. Vâlcea. Mă bucur pentru că s-a întâmplat acest lucru pentru că, după cum ştiţi, săptămâna trecută s-a dat ordinul de începere al lucrărilor la Arenele Traian, în prezent se lucrează la acest proiect şi dacă vom avea şi proprietatea Sălii Traian atunci vom reuşi să facem un proiect integrat şi măcar împrejurimea Sălii Sporturilor să fie făcută la un standard occidental. După ce vom prelua şi Sala Sporturilor vom vedea ce lucrări de reparaţii necesită făcute în interior şi să ne ocupăm începând cu anul viitor şi de acest obiectiv”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Mircia Gutău.

 

Edilul Râmnicului a menţionat şi faptul că lucrările la cel mai modern complex sportiv au intrat în linie dreaptă, Electro Vâlcea fiind firma care se va ocupa de modernizarea Arenelor Traian: „Am încheiat deja contractul pentru Complexul Arenele Traian, firma câştigătoare a fost cea de pe locul 2, cel de pe primul loc nu a făcut dovada că are toate taxele plătite la zi şi nici nu a depus contestaţie. Firma care se va ocupa de acest proiect este Electro Vâlcea, iar valoarea investiţiei este de 127 miliarde de lei vechi”, a mai specificat Gutău.

 

Din 2019, Direcţia Finanţe, Departamentul Cultură şi Sport se mută în casă nouă

Investiția care urmează a se realiza la Arenele Traian are trei componente principale: construcția unei clădiri multifuncționale – construcție nouă ce se propune a se realiza pe amplasamentul construcției anexă a Arenelor. Noul obiectiv va avea regimul de înălțime D+P+2E și funcțiuni ce deservesc activităților sportive/evenimentelor culturale ce se desfășoară în aer liber, adică vestiare, dușuri, grupuri sanitare pentru sportivi/artiști. De asemenea, la parterul, etajul 1 și etajul 2 se vor amenaja spații de birouri pentru Direcția Finanțe, Departamentul Cultură și Departamentul Sport, inclusiv dotările necesare utilizării spațiilor respective. A doua componentă consta în reabilitarea gradenelor prin repararea elementelor din beton deteriorate și montarea de scaune din policarbonat. Iar cea de-a treia componenta presupune reabilitarea și reamenajarea spațiilor verzi, a spațiilor pentru activități sportive, a aleilor pietonale și carosabile. De asemenea, în complex va exista şi o Ceainărie cu terasă, iar în partea de sud a centrului comunitar, se propune a se realiza două terenuri de tenis de câmp, alei pietonale şi parcări.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...