Doar o parte dintre localnici plătesc apa la Sălătrucel

 Breaking News

Doar o parte dintre localnici plătesc apa la Sălătrucel

Doar o parte dintre localnici plătesc apa la Sălătrucel
iulie 05
14:29 2018

 

Încă de la investirea în funcţia de primar Nicolae Sima şi-a propus să rezolve problema alimentării cu apă din comuna Sălătrucel, acolo unde există două conducte private de alimentare cu apă. Operatorul regional Apavil a preluat sistemul de alimentare cu apă şi canalizare şi, în felul acesta, o parte dintre localnici au ajuns să plătească aceste utilităţi, iar o parte nu. Reţeaua este predată Apavilului, iar apa este de calitate, fiindcă reţeaua este reabilitată. În prezent reţeaua de apă este racordată la conducta de apă Brădişor. O parte a satului, partea de sus, către Berislăveşti primeşte apă dintr-un bazin proprietate privată de la care se alimentează 40 de familii. În partea de jos a localităţii există o altă reţea, înfiinţată în urmă cu mulţi ani de CFR, iar cei racordaţi la aceste reţele de apă nu plătesc nici un leu. În Sălătrucel plătesc apă doar gospodăriile din centrul localităţii, adică gospodăriile racordate la reţeaua Apavilului:

„”Consider că nu este normal, pentru că şi reţelele private din localitate deversează apa în acelaşi canal. În mod normal ar trebui să fie o singură sursă de apă pentru toată lumea. Problema este că cele două surse private de apă nu au suficient debit în timpul verii. Pentru zonele respective noi am făcut o adresă către Apavil prin care am adus la cunoştinţă intenţia primăriei privind demersurile necesare în vederea extinderii sistemului de alimentare cu apă în satul Sălătrucel pe o porţiune de 800 de metri. În primă fază se va face extinderea doar pentru această zonă unde există reţea de apă privată”, a spus primarul Nicolae Sima.

Fiindcă investiţia propusă este de maximă importanţă, deservind un număr de aproximativ 60 de familii, şi ţinând cont de faptul că bugetul local al comunei este redus, primarul a solicitat printr-o adresă să fie sprijinit în vederea realizării investiţiei cu execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică. În adresă administraţia locală menţionează faptul că primăria vine în sprijinul Apavilului pentru executarea acestei investiţii cu materialele necesare: conductă PVC, hidranţi şi nisip. Primarul face aceste demersuri fiindcă acest tronson va intra, conform proiectului, într-un proces de modernizare prin asfaltare: „Solicitarea noastră are la bază faptul că, în perioada următoare, pe drumul judeţean 730 G se vor executa lucrări de modernizare, astfel încât realizarea lucrărilor conductei de apă va fi mai greu de executat”, a mai declarat primarul.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...