În comuna Frânceşti, cuvântul de ordine este „dezvoltare şi modernizare”

 Breaking News

În comuna Frânceşti, cuvântul de ordine este „dezvoltare şi modernizare”

În comuna Frânceşti, cuvântul de ordine este „dezvoltare şi modernizare”
iulie 05
14:24 2018

 

 

În comuna Frânceşti vor începe în această perioadă lucrările pentru modernizarea unor obiective importante pentru comunitate. Administraţia locală a licitat proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare, modernizare şi extindere a Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Frânceşti. Lucrarea a fost evaluată la peste 1,32 milioane de lei noi. Şcoala respectivă este amplasată în zona centrală a comunei. Clădirea Şcolii cu clasele I-VIII existentă în amplasamentul curent a fost construită în urmă cu aproximativ 42 de ani, în anul 1975, cu regim de înălţime parter şi în prezent este suprapopulată, având prea puţine spaţii disponibile pentru numărul de elevi care frecventează unitatea de învăţământ. Lucrările care vor începe în scurt timp vizează atât reabilitarea clădirii, dar şi dotarea acesteia: „Prin realizarea acestor investiţii ne dorim asigurarea condiţiilor pentru dezvoltarea activităţilor educative în comuna Frânceşti. Dezvoltarea şi promovarea activităţilor educative şi culturale sunt imperativele actuale pentru comună, care trebuie să aibă capacitatea să răspundă cerinţelor impuse de Uniunea Europeană. Este importantă, de asemenea, îmbunătăţirea stării de sănătate a elevilor şi creşterea frecvenţei şi participarea copiilor şi tinerilor la sistemele de educaţie, în folosul locuitorilor din mediul rural. Toate şcolile din localitatea Frânceşti arată jalnic, şi avem trei şcoli cu clasele I-VIII pentru care niciodată nu s-a făcut o reparaţie consistenţă, tot timpul s-au făcut doar cârpeli. S-au montat acum centrale termice în două locaţii, s-a schimbat acoperişul şi tâmplăria la aproximativ toate locaţiile, dar stăm prost la capitolul dotare cu materiale didactice şi grupuri sanitare în incintă. Anul trecut am reuşit la una dintre şcoli să construim un grup sanitar în incintă. Ne-au mai rămas două locaţii, una este prinsă prin O.G. 28, unde ne dorim şi construirea unui grup sanitar în interior, în satul Frănceşti, şi mai rămâne şcoala al cărei proiect îl vom depune prin POR, în satul Dezdrobiţi”, afirmă primarul localităţii, Daniel Paraschiv.

 

Daniel Paraschiv: „Mi-am propus să asfaltez cel puţin câte un drum în fiecare sat”

 

Primarul comunei Frânceşti notează principalele realizări ale administraţiei şi spune că lucrurile într-o primărie merg independent de voinţa unui primar. Cu toate acestea nu se lasă, şi făgăduieşte că va pune localitatea pe harta judeţului:

„Când am decis să candidez m-am informat şi am aflat că lucrurile în administraţie depind de alţi factori. Astăzi fac un bilanţ şi pot spune că noi am avut un drum bun. Cu toate acestea nu sunt mulţumit de ceea ce am realizat, fiindcă am crezut că pot să fac mult mai multe, aşa cum mi-am propus. Am reuşit să reabilitez nouă drumuri prin pietruire cu balastru şi piatră spartă. Am asfaltat două drumuri comunale pe o lungime de 1,5 kilometri cu bani din bugetul local, pentru că nu aveam altă şansă. Mi-am propus să asfaltez cel puţin câte un drum în fiecare sat. Anul acesta sperăm să rezolvăm încă trei drumuri în satele Viişara, Frânceşti şi Coşani. Dacă ni s-ar fi aprobat proiectul de asfaltare depus la Ministerul Dezvoltării ar fi fost uşor pentru noi, fiindcă puteam să rezolvăm din bugetul local celelalte drumuri. Puşi într-o astfel de situaţie va fi foarte greu, fiindcă trebuie să facem economie la fir”, ne-a mai declarat primarul Daniel Paraschiv.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...