Daniel Muşat: „Refuz să mă gândesc ce se va întâmpla dacă nu va veni rectificarea promisă de Guvern”

 Breaking News

Daniel Muşat: „Refuz să mă gândesc ce se va întâmpla dacă nu va veni rectificarea promisă de Guvern”

Daniel Muşat: „Refuz să mă gândesc ce se va întâmpla dacă nu va veni rectificarea promisă de Guvern”
iulie 16
15:45 2018

Comuna Milcoiu, în impas dacă nu se face rectificare

 Revoluţia fiscală aplicată la în­ceputul acestui an a secătuit bugetele locale ale primăriilor, aducându-le la cota de avarie. 

În curând, multe primării din judeţ nu vor mai avea bani pentru funcţionare, deoarece administraţiile locale au fost dezavantajate de formula de calcul a bugetelor locale, începând anul cu lipsă de fonduri. Se demonstrează practic ceea ce putea anticipa toată lumea: măsurile fiscale iniţiate de Guvern apasă greu pe umerii autorităţilor locale care nu au nici bani de funcţionare, nici de dezvoltare, iar mult promisa şi aştep­tata rectificare bugetară nu mai vine. Acesta este tabloul complet al unui dezastru financiar previzibil. „Anul acesta avem un buget mai mic cu 1,7 miliarde, destul de mic pentru o localitate aşa cum este Milcoiu. Mergem din ce în ce mai rău, iar acest lucru este cert. Sărăcia îşi pune amprenta asupra comunităţii. Am observat ce se întâmplă şi nu am mărit birurile, pentru a acoperi golul din buget, aşa cum au gândit alţi primar, iar salariile le-am mărit în funcţie de buget. Ca dovadă, salariile angajaţilor din Primăria Milcoiu sunt cele mai mici, comparativ cu alte primării din judeţ, iar despre investiţii cu fonduri alocate din bugetul local, anul acesta nu pot spune nimic. Avem nevoie de bani pentru reabilitarea primăriei, schimbarea acoperişului, să construim o rampă la primărie, să facem o intrare la centrală şi o alee pietonală pe DN7. De asemenea, intenţionez să fac rigole pe drumurile comunale, acolo unde nu sunt. Cu bugetul pe care îl avem putem să ne susţinem doar până în luna septembrie. Refuz să mă gândesc dacă nu ar veni acea rectificare, promisă de Guvern primăriilor.

 

Amenzile rutiere, povară pe umerii primăriilor

 

Primăria Milcoiu s-a trezit cu mai multe procese verbale de amendare a unor cetăţeni străini, care au fost sancţionaţi pe raza comunei. Primarul spune că este imposibil să meargă în alte ţări să-i execute pe datornici, fiind de părere că Inspectoratul General al Poliţiei Rutiere ar trebui să aibă cadrul legislativ şi să le ia banii străinilor când intră în ţară, însă este mai mult mai la îndemână să arunce responsabilitatea asupra primăriilor unde s-au constatat încălcările legislaţiei rutiere: „O problemă pe care o pun sunt amenzile rutiere acordate pe Drumul Naţional 7, neachitate de şoferii cu domiciliul în alte ţări, care au îngreunat primăria cu 200 de milioane de lei vechi, bani pe care nu pot să-i recuperez. Ne judecăm cu poliţia rutieră, iar instanţa ne dă câştig de cauză nouă. Consider că ar fi bine ca şoferii, în special cei cu domiciliul în alte ţări, în situaţia în care au încasat o amendă rutieră să li se pună interdicţia de a părăsi România până nu achită amenda respectivă, sau Inspectoratul General al Poliţiei Rutiere ar trebui să aibă cadrul legislativ şi să le ia banii străinilor când intră în ţară. Pe nimeni nu interesează faptul că amenzile încasate îngroapă primăriile în datorii.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...