La Guşoeni se vor acoperi cheltuielile cu iluminatul public

 Breaking News

La Guşoeni se vor acoperi cheltuielile cu iluminatul public

La Guşoeni se vor acoperi cheltuielile cu iluminatul public
iulie 16
15:41 2018

 

 

O centrală proprie va alimenta instituţiile publice şi unităţile de învăţământ. De asemenea, energia produsă de parcul fotovoltaic va fi folosită şi pentru a asigura iluminatul pe străzile şi uliţele localităţii.

 

Investiţia se va realiza printr-un parteneriat al administraţiei locale cu companiile Petrom şi Transgaz. Montarea panourilor fotovoltaice este o investiţie prin care administraţia locală va recupera întreaga cheltuială generată de consumul de energie electrică din comună. Prin urmare, pe copertinele târgului săptămânal se vor monta panouri fotovoltaice care vor pompa energie în reţeaua de medie tensiune şi, la sfârşitul anului, se vor recupera toţi banii cheltuiţi pentru curent. Proiectul valorează aproximativ cinci miliarde şi se vor monta pe copertine 320 de panouri de 250 de volţi. În prezent contractul este în derulare, s-au adus materialele: „Centrala este racordată la sistemul naţional, iar consumatorii noştri publici rămân în continuare racordaţi la sistemul naţional urmând ca, după un timp, să se facă o compensare a energiei furnizate în sistem naţional, iar banii astfel recuperaţi din cheltuiala cu energia o să-i redirecţionăm către şcoli. În prezent se lucrează, aşteptăm în această perioadă structura care se va asambla şi va susţine panourile. Am pregătit terenul pentru că ne mai trebuia o extindere a sectorului respectiv, inclusiv partea de infrastructură este pregătită. Problema este că trebuie să facem faţă plăţilor în ceea ce priveşte lucrările executate. Proiectul se ridică la aproximativ 5 miliarde de lei vechi, din care contribuţia Companiei Petrom este de 2 miliarde de lei, iar restul sumei suntem nevoiţi să o alocăm noi. Şi trei miliarde sunt bani mulţi pentru noi, în condiţiile în care am fost vitregiţi de sumele defalcate din TVA anul acesta. În situaţia aceasta, sunt puţin reticent în a mă pronunţa faţă de finalizarea proiectului, fiindcă acest aspect ţine de banii pe care îi vom aloca. Prin urmare, nu putem pune presiune pe constructor”, spune primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...