Bani pentru Dănicei din rezerva bugetară a statului

 Breaking News
  • No posts were found

Bani pentru Dănicei din rezerva bugetară a statului

Bani pentru Dănicei din rezerva bugetară a statului
iulie 23
18:23 2018

 

Administraţia locală din Danicei a primit din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernul fonduri pentru pagubele produse de inundaţii.

Banii sunt destinaţi efectuării unor lucrări de refacere şi consolidare a platformei drumului comunal 182, la kilometrul 0+400: „Am primit 450 de mii lei pentru refacerea drumului comunal 182 şi mai avem printr-o altă Hotărâre de Guvern valoarea de 570 de mii de lei în cont pentru refacerea lunecării de teren pe drumul comunal 18. Documentaţia este în stadiul de proiect, s-au făcut studiile geotehnice, urmând ca, în cel mai scurt timp să facem achiziţiile pe SEAP, în vederea desemnării constructorului. Tot de la Guvern am primit cantitatea de 700 de litri de motorină pentru a interveni cu utilajele acolo unde avem probleme. Suntem mulţumiţi de sprijinul acordat din partea Guvernului şi a Consiliului Judeţean, şi pentru că a venit vremea când apartenenţa politică a primarilor nu mai reprezintă un impas”, afirmă viceprimarul din Dănicei.

 

Proiecte şi investiţii în localitate

 

O investiţie extrem de importantă pentru primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci, este infrastructura rutieră. Pentru aceasta s-a făcut un proiect de modernizare în vederea asfaltării drumurilor, în lungime de 7,5 kilometri: „Pentru asfaltarea acestui drum comunal 181 suntem pe ultima sută de metri, mai avem 700 de metri de turnat asfalt şi de amenajat rigolele. Tot prin Ministerul Dezvoltării mai avem modernizarea şcolii din satul Lăunele de jos, în valoare de aproximativ 4 miliarde, o investiţie la care se lucrează” . Dintre toate proiectele depuse de primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci la Ministerul Dezvoltării Regionale doar proiectul reţelei de canalizare a fost aprobat în vederea finanţării prin PNDL-2, valoarea proiectului fiind de peste 1,4 milioane de euro. Primarul a adăugat că s-a semnat contractul de finanţare pentru 16,5 kilometri de canalizare în satele Dealul Lăunele, Bădeni, Glodu, Lăunele de Jos, Cireşu, iar în satul Sâmbureşti se va construi staţia de epurare, iar după parcurgerea legală a licitaţiilor aferente, prin vară, se va da ordinul de începere a lucrărilor. Celelalte proiecte au rămas la Ministerul Dezvoltării, cu promisiunea că vor intra la finanţare în următoarea etapă: este vorba de 5 proiecte pentru asfaltarea unor drumuri, canalizare, extinderea alimentării cu apă pe o lungime de 2,5 kilometri, construirea unui cămin cultural, dar şi modernizarea primăriei.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...