Diferența între traducerile autorizate și cele legalizate – ce trebuie să cunoască publicul

 Breaking News

Diferența între traducerile autorizate și cele legalizate – ce trebuie să cunoască publicul

Diferența între traducerile autorizate și cele legalizate – ce trebuie să cunoască publicul
iulie 23
15:22 2018

Nu de puține ori apar confuzii între serviciile ce vizează traducerile autorizate și cele legalizate. Se întâmplă asta din cauză că publicul nu este familiar cu ceea ce presupun cele două categorii de servicii. Cum pot ști aceștia dacă au nevoie de traduceri autorizate sau de cele legalizate?

Inova Translations, centru de traduceri cu experiență în domeniu, iese în întâmpinare celor ce doresc lămuriri în acestă privinăță, cu explicații clare, astfel ca în final aceștia să fie capabili să opteze pentru cele potrivite nevoilor.

 

Traduceri autorizate versus traduceri legalizate

Creează confuzie cele două tipuri de traducere prin faptul că sunt asemănătoare în mare, însă diferă prin câteva particularități. Pentru a evita confuziile, publicul treebuie să știe că traducerile legalizate vin cu ceva în plus. Informații mai în detaliu însă regăsesc cei interesați în rândurile de mai jos.

Traducerile autorizate se referă la traducerile realizate de o persoană care are autorizație în acest sens, oferită de Ministerul Justiției pe baza studiilor absolvite în domeniu. În schimb traducerile legalizate, pe lângă faptul că se efectuează pe același principiu, trebuie să conțină certificarea notarului public, ce confirmă autenticitatea și valabilitatea ștampilei și a semnăturii traducătorului.

În vederea realizării unei traduceri autorizate, este necesar ca persoana ce o are în vedere să fie înregistrată la Camera Notarilor Publici, respectiv să fi depus în acest sens specimenul despre care și mai sus s-a menționat.

În vederea legalizării traducerii autorizate însă este necesar ca persoana în cauză să prezinte la notar și documentul în original, pe care îl va atașa alături de copia documentului tradus. Cele două au nevoie de asemenea de ștampilare și semnătură din partea notarului.

Se deosebește traducerea legalizată de cea autorizată prin faptul că în încheiere mai dispune de un paragraf ce vizează informații referitoare la documentul sursă, precum și la traducere. Încă o încheiere mai este necesară în acest caz și anume cea completată , parafată și ștampilată de către notar.

 

Care sunt tipurile de documente ce pot fi autorizate de către un traducător?

O persoană îndreptățită de lege să facă asta poate autoriza orice tip de document pe care personal l-a tradus, respctiv unul pe care l-a verificat după ce a fost tradus de un alt traducator. Este valabil acest aspect oricare ar fi natura documentelor în cauză.

 

Ce documente necesită autorizare?

Se poate avea în vedere autorizarea tuturor acelor documente care au fost traduse în condițiile mai sus  menționate. Așadar, acest tip de servicii pot fi aplicate documentului oricare ar fi natura acestuia, respectiv procedura ce urmează a fi aplicată.

Specialiștii Inova Translationsrecomandă autorizarea mai ales a actelor ce prezintă conținutu juridic sau acte cu caracter oficial, înainte de a fi legalizate la notar. Numai în cazul traducerilor autorizate există posibilitatea de a le legaliza ulterior la notar.

 

Ce calități trebuie să caracterizeze specialiștii ce realizează traduceri autorizate?

În primul rând, recomandarea este de a opta pentru acel birou care se remarcă prin profesionalism și mai ales seriozitate. Sunt două calități esențiale vizavi de prestarea acestui tip de servicii, iar cei de la Inova Translations sunt pe deplin conștienți de responsabilitatea pe care o prezintă realizarea unor astfel de sarcini. Din acest motiv, centrul de traduceri colaborează numai cu persoane cu experiență, respectiv care au capacitatea de a efectua corect orice traducere autorizată. De altfel, ștampila și semnătura acestora este cea care va apărea pe respectivele documente, deci în fond ei vor fi responsabili de lucrările efectuate.

De asemenea, pentru a avea siguranța unei alegeri inspirate, este de preferat ca persoana în cauză să țină cont și de complexitatea serviciilor. Atunci când multiple dintre acestea sunt necesare, este de preferat să le găsească pe toate în cadrul aceluiași birou. Și din acest punct de vedere se remarcă centrul de traduceri menționat care s-a dezvoltat și adaptat în mod permanent schimbărilor din domeniu, precum și cerințelor pieței.

Cu privire la termenul limită, cei care doresc să primească traducerile autorizate într-un anumit interval de timp trebuie să precizeze acest aspect atunci când se prezintă la birou. Există posibilitatea de a efectua traduceri autorizate sau de orice alt fel atât în regim normal, cât și în regim urgent, în cel de-al doilea caz costurile fiind mai mari.

În fine, alte aspecte legate de cum trebuie ales un birou potrivit sau alte lămuriri cu privire la cele două tipuri de traduceri găsesc cei interesați pe servicii-traduceri.ro.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...