Mai mult de jumătate din comuna Galicea beneficiază de apă, canalizare şi asfalt  

 Breaking News

Mai mult de jumătate din comuna Galicea beneficiază de apă, canalizare şi asfalt  

Mai mult de jumătate din comuna Galicea beneficiază de apă, canalizare şi asfalt   
iulie 23
18:22 2018

Primarul liberal din Galicea, Ion Năfliu este de părere că programele finanţate prin PNDL sunt foarte bune, iar fondurile guvernamentale au fost aplicate la fel de bine. În acest sens a depus mai multe proiecte de investiţii pentru localitatea pe care o administrează, la Ministerul Dezvoltării. În prezent, comuna se află în topul localităţilor din judeţ cu cele mai mute proiecte finanţate de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL-2. Aproximativ 170 de miliarde au fost alocate spre Galicea pentru modernizarea şcolilor şi a dispensarului, pentru înfiinţarea sistemului de canalizare şi construirea unui nou pod peste Topolog:

„Cele şase proiecte care au fost aprobate spre finanţare sunt: reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolii cu clasele I-IV. Aici era esenţială dotarea şcolii, încât elevii care învaţă în această şcoală să aibă condiţii destul de bune, cu mobilier, bănci noi, videoproiectoare şi laptopuri. La fel era necesar şi la şcoala principală, cu casele I-VIII. La ambele clădiri se vor monta centrale termice. Vom demara lucrări de modernizare şi la dispensar: mici lucrări de modernizare şi dotare, o investiţie în valoare de 444,452 de lei. Înfiinţarea reţelei de canalizare în satele Cremenari şi Brătia din Deal valorează 9,943,034 lei, iar un alt proiect viabil este realizarea racordurilor la reţeaua de canalizare menajeră. Puţini au fost cei care au prins în proiect şi realizarea racordurilor şi branşamentelor la reţeaua de apă. Acest proiect este de mare ajutor pentru cetăţenii care vor să se branşeze, pentru că aceste lucrări îi costă pe oameni bani mulţi. Am mai primit finanţare pentru construirea unui pod şi a unei punţi pietonale peste pârâul Topolog. A fost o perioadă când a plouat foarte tare, iar apa a venit foarte mare, a spart malul drept şi a inundat toată zona, iar podul a fost afectat atunci. Astfel, se va construi în cadrul acestui proiect şi o punte pietonală. Comunitatea din acea zonă era afectată, în sensul că, de multe ori, chiar şi persoanele cu handicap trebuiau să treacă prin albia râului. Suntem localitatea care a atras fonduri prin O.G.28, şi ne aflăm pe locul întâi la nivel judeţean, ca număr de proiecte”, declară primarul liberal Ion Năfliu.

Referitor la reţeaua de apă în localitate s-au executat două proiecte: unul prin O.G. 28, pe o lungime de 28 de kilometri şi altul cu fonduri de la Ministerul Mediului, pe o lungime de 6,5 kilometri, proiecte care astăzi sunt finalizate: „Pentru extinderea sistemului avem un proiect prin masterplanul judeţului de apă şi canalizare, dar şi prin PNDL avem proiecte pentru canalizare. De data aceasta Dumnezeu a fost de partea noastră. Fondurile de la Ministerul Dezvoltării s-au repartizat fără recomandare politică. Eu sunt primar liberal, iar localitatea a primit fonduri printre primele din judeţ, şi ca mine mai sunt şi alţi colegi, primari liberali”, afirmă primarul din Galicea.

 Claudia Şchiopu

 

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...