Proiect finalizat cu fonduri europene, la Roşiile  

 Breaking News

Proiect finalizat cu fonduri europene, la Roşiile  

Proiect finalizat cu fonduri europene, la Roşiile   
iulie 23
18:25 2018

 

La Roşiile, proiectul care s-a derulat în localitate cu bani europeni, a fost recepţionat. Obiectivele specifice ale proiectului au fost: înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 13,6 kilometri şi sistemul de canalizare pe o lungime de 11,6 kilometri, dar şi construirea unei staţii de epurare, asfaltarea unui drum comunal în lungime de 1,6 kilometri, în satul Balaciu, respectiv drumul comunal 83 şi dotarea căminului cultural cu costume populare, aparatură de sonorizare, instrumente muzicale şi mobilier: „După toate aceste demersuri va trebui să trecem la branşarea gospodăriilor, o altă problemă importantă, întrucât reţeaua, aşa a fost construită, cuprinde numai reţeaua de alimentare cu apă, nu şi cu branşamente laterale. Am identificat o posibilitate de a întocmi un proiect pentru a face racodurile până la limita de proprietate pentru toate gospodăriile”, declară primarul Dorul Diaconu.

 

Dorul Diaconu: „Adio fonduri europene

 

Tot cu bani europeni, Primăria Roşiile va achiziţiona prin GAL Cerna – Olteţ

un utilaj dotat cu o lamă de zăpadă, sărăriţă şi cu tocător de resturi vegetale, pentru a-l folosi pe marginea şanţului: „Este prima achiziţie prin acest GAL şi singura şansă de accesare a fondurilor europene în acest exerciţiu financiar. Spun asta fiindcă am avut vizita în teren a unui consultat în vederea accesării fondurilor europene şi, în urma analizei şi a simulărilor făcute, acesta ne-a spus că localitatea nu se poate plia pe nici o axă. Prin urmare, în aceste exerciţiu financiar spunem adio fondurilor europene, fiindcă pe aici nu trece trenul şi nu există gară. Despre noi, primarii, se spune că nu suntem în stare să accesăm fonduri europene, dar cred că fondurile europene sunt doar o poveste. Localitatea este întinsă, are peste 7000 de hectare, 11 sate cu distanţe între ele de până la 10 kilometri şi o reţea de drumuri de aproximativ 200 de kilometri. Dintre cei 200 de kilometri, câţi are localitatea sunt asfaltaţi 30 de kilometri, în mare parte fiind pietruiţi.

 

Singura şansă de dezvoltare sunt fondurile guvernamentale

 

Administraţia locală din comuna Roşiile şi-a pus mari speranţe în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a, considerând că este singura şansă ca infrastructura din localitate să fie modernizată. Astfel, Ministerul Dezvoltării a alocat fonduri în vederea extinderii reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de 25 de kilometri şi pentru extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 10 kilometri, în total 7.200.000 de lei: „Singura şansă de dezvoltare sunt fondurile guvernamentale. În portofoliul de proiecte pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării am avut şi un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale, însumând 17 kilometri. Dacă reuşeam să-l implementăm rezolvam problema localităţii în zonele cu densitate. Pentru asfaltarea drumurilor am evaluat la început posibilitatea de a depune proiectul pe fonduri europene, dar, în urma simulării nu am îndeplinit punctajul, din cauza condiţiilor” a subliniat primarul din Roşiile.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...