Sezonul tomatelor – boli și tratamentele propuse de experții  Erbicid.ro

 Breaking News
  • No posts were found

Sezonul tomatelor – boli și tratamentele propuse de experții  Erbicid.ro

Sezonul tomatelor – boli și tratamentele propuse de experții  Erbicid.ro
iulie 24
11:29 2018

An de an, așteptările ca recolta să fie una bogată sunt deseori înșelate. Agricultorii caută să obțină roade bogate și sănătoase, însă nu se informează corespunzător cu privire la creșterea și îngrijirea acestora. Sezonul tomatelor fiind în curs, se impune tratarea acestora de posibilii dăunători, respectiv de afecțiunile care le pot influența calitatea.

Erbicid.ro, magazin online specializat în tratamente pentru prevenirea și tratarea diverselor boli, dar și pentru combaterea dăunătorilor, vine în întâmpinarea celor care doresc să asigure o producție mulțumitoare de tomate cu o serie de recomandări, precum și cu produse calitative.

Factorii care favorizează apariția bolilor la tomate pot fi numeroși – condițiile de mediu sunt cele cu influența cea mai mare în acest sens.

Pentru a evita roadele sărace la vremea culesului, tratamentele specifice trebuie efectuate în timp util, atunci când recomandă experții. Care sunt acestea se va menționa ulterior, în corpul acestui articol.

 

Care sunt bolile cel mai frecvent întâlnite în rândul tomatelor?

Recoltarea tomatelor necesită o precizie pe măsură, iar pentru asta o documentare asemenea este necesară. Iată deci care sunt bolile specifice acestora și pentru care este necesară tratarea din timp. În acest mod munca ulterioară va fi mai ușor de realizat.

 

  • Mana

Este cu siguranță una dintre problemele cu care se confruntă cel mai des cei care cultivă tomate. Apar semne vizibile pe tulpina acestora, pe frunză, dar și pe fruct, și sunt reprezentate de pete mari, neregulate, având o culoare verzuie. Prezența unui puf alb spre cenușiu de asemenea trădează mana, fiind specifică zonei în care țesuturile sănătoase intră în contact cu cele bolnave. Necrozarea și uscarea frunzelor indică un stadiu avansat al acesti afecțiuni.

O recomandare de produs este Antracol 70 WP, sau pot utiliza cei interesați și Melody Compact. Ambele sunt disponibile pe Erbicid.ro.

 

  • Putregaiul cenușiu

Iată altă boală care afectează culturile de tomate, aceasta manifestându-se pe suprafața externă a plantei. Frunzele bătrâne sunt primele care trădează prezența putregaiului cenușiu, petele verzui de pe suprafața acestora indicând afecțiunea. Continuă prin apariția pufului cenușiu pe tulpini și pe fructe în mod abundent, iar eliminarea sursei de infecție este necesară în acest caz.

Recomandarea de produs făcută de experții Erbicid.ro este Rovral 500SC. Indicații despre utilizarea acestuia și timpul cel mai potrivit pentru aplicarea tratamentuluigăsesc cei interesați pe site, în recomandările de utilizare. În mare, este necesară o doză de 1 l pentru o suprafață de un hectar. În funcție de nevoie, se recomandă unul sau două tratamente de avertizare, desigur cu pauzele de rigoare – de 7, respectiv 10 zile. De asemenea, a se ține cont că, înainte de recoltare,agricultorii trebuie să se asigure că au trecut 2 sau 3 zile de la aplicarea soluției.

 

  • Pătarea cafenie a frunzelor

Boala se manifestă prin pete gălbui, mici, care apar pe suprafața frunzelor de la baza plantei. Formează apoi consistența unui puf cafeniu, care defoliază în mod treptat frunza. Antracol este de asemenea soluția de efect în acest caz, la care specialiștii au făcut și mai sus referire.

 

  • Bășicarea fructelor și pătarea frunzelor

Boala se manifestă prin pete galbene spre verzui care în cele din urmă devin pergamentoase. De asemenea ies în evidență și vezicile de pe fruct, care au un exsudat bacterial bogat. Tratarea eficientă a acestor manifestări se poate realiza cu produsul Melody Compact, însă neapărat folosit în dozajul potrivit. Care este acesta și cum trebuie raportat la o anumită suprafață?Cei interesați găsesc referiri disponibile în descrierea produsului de pe site.

Despre pătarea pustulară a tomatelor, de asemenea o afecțiune în rândul acestora, se poate spune că nu există încă un tratament. Se manifestă prin pete hidrozate, care întâmpină schimbări de aspect la suprafața frunzelor, prezentând de asemenea și pete punctiforme, cu aspect lucios, pe fruct.

 

  • Pătarea brună a frunzelor de tomate

Destul de frecvent întâlnită în culturile de tomate, această afecțiune se manifestă prin pete brune pe tulpina plantelor – mai exact la baza acesteia. În timp,se ajunge chiar la uscarea frunzelor.

Apar și pe fruct pete mici, care tind să capete un aspect negricios. Potrivit pentru tratarea acestora este a se folosi Antracol sau Melody Compact, soluții ce vor estompa și trata culturile care au fost infectate cu pătarea brună.

Urmarea acestor recomandări și sfaturi oferite de specialiști în domeniu este calea de a asigura culturi de tomate sănătoase și bogate. Tratamentele menționate pot fi comandate la prețuri rentabile de pe Erbicid.ro.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...