Băile Sărate Turda, oază de sănătate pentru afecţiunile reumatice

 Breaking News

Băile Sărate Turda, oază de sănătate pentru afecţiunile reumatice

Băile Sărate Turda, oază de sănătate pentru afecţiunile reumatice
iulie 29
18:31 2018

Municipiul Turda, a doua localitate ca mărime din judeţul Cluj este şi un centru unde se pot trata numeroase afecţiuni. În acelaşi timp, aşezarea sa la întretăierea mai multor drumuri naţionale şi adăpostind numeroase vestigii istorice atrage din ce în ce mai mulţi vizitatori. Turda este un vechi centru de exploatare a sării, cunoscut încă de pe vremea dacilor şi apoi a romanilor, sub denumirea de Potaissa. În partea de est a municipiului veţi regăsi şi o mică staţiune balneoclimaterică. A fost amenajată la 360 de metri altitudine, într-o zonă depresionară şi înconjurată de câteva înălţimi acoperite cu pădure, care dau staţiunii un farmec pitoresc. În această microdepresiune se mai păstrează şi astăzi 11 cuvete lacustre formate prin acumularea apei în gropile care au luat naştere prin prăbuşirea tavanelor din vechile exploatări de sare. Băile cunoscute încă de pe vremea romanilor sunt menţionate din Evul Mediu şi până la sfârşitul secolului al XVII-lea sub denumirea „Ocnele de sare de la Turda”. Printre cele mai importante lacuri se numără Lacul Chichi, Lacul Roman, în care s-a amenajat ştrandul, Lacul Privighetoarea, Lacul Troacelor, etc. La obârşia Văii Sărata, pe versantul vestic al Dealului Slăninii mai există şi astăzi câteva lacuri asemănătoare, dintre care cel mai extins este Lacul Rotund. Staţiunea este recomandată în tratarea bolilor aparatului locomotor, reumatismului, afecţiunilor ginecologice, cardiovasculare, a debilităţilor fizice, afecţiunilor respiratorii şi ORL. Pentru tratament este amenajat aici şi un pavilion pentru băi calde, iar în vechiul Lac Roman a fost amenajat un frumos ştrand, înconjurat de plajă. Atât la ştrand, în timpul verii, cât şi în bazinul din Hotel Arieşul, turiştii de weekend, cât şi pacienţii veniţi cu bilet de tratament beneficiază de calităţile curative ale apei sărate şi nămolului extras din lacurile din zonă. Complexul balnear Băile Sărate Turda, astăzi ştrandul Durgău funcţionează tot timpul anului, cei aflaţi la tratament beneficiind, pe lângă apă, de nămol, ca factor natural şi de alte tratamente balneare, cum ar fi: masaj, electroterapie, kinetoterapie, etc.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...