Asfaltarea drumurilor şi crearea unor condiţii mai bune de trai, priorităţi pentru Frânceşti  

 Breaking News

Asfaltarea drumurilor şi crearea unor condiţii mai bune de trai, priorităţi pentru Frânceşti  

Asfaltarea drumurilor şi crearea unor condiţii mai bune de trai, priorităţi pentru Frânceşti   
august 12
15:45 2018

 

Conducerea Primăriei Frânceşti va pune accent în perioada următoare pe modernizarea dispensarului uman, o lucrare în valoare de peste 460.000 de lei, cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Clădirea dispensarului a fost construită în anul 1980, având încă de atunci destinaţia de dispensar uman. Categoria clădirii este de clădire pentru sănătate. În acest caz, lucrările propuse de conducerea administraţiei locale cuprind în principal reabilitarea termică a construcţiei, înlocuirea învelitorii de tablă existente, inclusiv a jgheaburilor şi burlanelor; refacerea trotuarului de gardă; lucrări de reparaţii interioare şi exterioare, dar şi extinderea pe orizontală a clădirii, în scopul realizării unei camere pentru centrala termică.

Din portofoliul proiectelor depuse la Ministerul Dezvoltării, cel mai important pentru comunitatea din Frânceşti, pentru care nu s-a primit finanţare, privea modernizarea drumurilor comunale, pe o lungime de 6 kilometri. În opinia primarului Daniel Paraschiv, asfaltarea drumurilor este una dintre problemele nerezolvate ale comunităţii, pietruirea fiind numai o soluţie de moment.

Pe lângă acest proiect, administraţia locală a depus solicitare de finanţare pentru modernizarea şcolii din centrul localităţii, o cerere de finanţare în vederea modernizării şi împrejmuirii dispensarului şi o solicitare de finanţare pentru construirea unui sediu nou de primărie: „Ne desfăşurăm activitatea într-o primărie construită în anii 50, iar angajaţii primăriei nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii umane. Suntem departe de ceea ce înseamnă normalitate la un loc de muncă. Dintre toate aceste proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării,  ni s-a aprobat cererea de finanţare pentru modernizarea şcolii şi a dispensarului, ceea ce a însemnat 25 de miliarde de lei. Proiectul pentru construirea unui sediu nou de primărie l-am început cu bani din bugetul local. Cel mai importat era însă proiectul pentru asfaltarea drumurilor. Sunt „zvonuri” că va începe finanţarea proiectelor prin PNDL-3, dar nu prea cred.  În situaţia aceasta voi încerca să găsesc o altă sursă de finanţare, pentru că oamenii s-au săturat să mai meargă în cizme de cauciuc pe drumurile comunale până acasă”, a declarat primarul Daniel Paraschiv.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2018
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...