Centru medical nou, cu dotări de ultimă generaţie

 Breaking News
  • No posts were found

Centru medical nou, cu dotări de ultimă generaţie

Centru medical nou, cu dotări de ultimă generaţie
august 12
16:02 2018

 

 

Lungeşti, important centru rural din sudul judeţului va mai adăuga un edificiu social la zestrea acumulată în ultimii ani.

 

Prin grija primăriei, un vechi spaţiu de dispensar va fi amenajat din temelii, beneficiind de o serie de dotări medicale de ultimă generaţie, cu aparatură performantă. Astfel, primarul comunei, Tiberiu Costea a precizat că, din toamna acestui an, pacienţii care decid să apeleze la serviciile oferite de centrul medical din localitate vor beneficia de servicii de înaltă clasă. Centrul va fi dotat cu echipamente avansate, capabile să susţină servicii medicale unice la nivelul judeţului, cum ar fi un ecograf cu cinci filtre Doppler color, un EKG şi un aparat de rezonanţă pentru urgenţe. Pe lângă toate acestea, dispensarul va fi dotat cu instalaţie de oxigen, cărucioare medicale pentru transportul pacienţilor, paturi multifuncţionale, truse medicale de mică chirurgie echipate conform cerinţelor legislaţiei în vigoare, inclusiv o plasmă medicală:

„Acest proiect este un vis al meu împlinit. Venim astfel în întâmpinarea nevoilor comunităţii. Dotarea cabinetului medical depăşeşte inclusiv aşteptările noastre, pentru că dispensarul uman din localitate va fi utilat cu un ecograf de ultimă generaţie care, în următorii ani, va face posibil ca toată lumea din comună să treacă pe la cabinetul medical. Ecograful va fi în folosul tuturor, în sensul că sunt foarte mulţi cetăţeni care nu îşi permit să meargă la spitalul din Drăgăşani sau la cel din Vâlcea, unde trebuie să plătească cel puţin 200 de lei. Aici noi vom percepe o taxa onorifică, care nu va fi mai mare de 20 de lei. Este un ecograf 4D şi 5D cu 7 filtre multifuncţionale, având în dotare o sondă cu frecvenţă convexă, una lineară, una edocavitară, una micro-convexă, una pentru cardiologie, o sondă 4D şi o imprimantă video color. Acestea sunt componentele ecografului. Pe lângă acesta vom mai avea un EKG, un negatoscop, spirometru, glucometru, aparat de sedare conştientă, unde sunt incluse şi nişte truse de mică chirurgie, osteodensimetru cu ultrasunete, o autoclavă şi un sterilizator”, ne-a declarat Tiberiu Costea.

Acestea sunt doar o parte dintre dotările cabinetului medical, care ajunge la o valoare de peste 4 miliarde de lei. Dispensarul va fi dotat cu mobilier modern, calculatoare, laptopuri, imprimante şi multifuncţionale. Întreg proiectul cuprinde reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea clădirii la valoarea de 12 miliarde de lei vechi. În prezent se lucrează la proiect, iar în maxim două săptămâni va fi finalizată investiţia, cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Cadrele medicale care îşi vor desfăşura activitatea şi-au luat măsuri în acest sens, urmând nişte cursuri de pregătire în vederea utilizării aparaturii: „Medicilor încă nu le vine să creadă că dispensarul medical din localitate va fi dotat cu aparatură medicală de top. În aceste zile o parte din aparatură a venit, iar inginerii specialişti în tehnică medicală au luat legătura cu noi, anunţându-ne că vor veni în localitate pentru a o pune în funcţiune. Vom avea un centru medical care nu ştiu dacă mai există în judeţul Vâlcea”, afirmă Tiberiu Costea, primarul localităţii Lungeşti.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2018
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...