Proiectele primăriei Nicolae Bălcescu

 Breaking News

Proiectele primăriei Nicolae Bălcescu

Proiectele primăriei Nicolae Bălcescu
august 12
15:39 2018

 

 

Constantin Oprea spune că primul proiect pe care l-a accesat pentru localitatea Nicolae Bălcescu a fost introducerea reţelei de apă, fiindcă oamenii de aici cărau apa cu găleţile sau cu bidoane legate de o bucată de lemn pe care o puneau pe umeri, de la distanţe destul de mari. „Localitatea este extrem de întinsă, avem peste 200 de kilometri de drumuri comunale şi 18 sate. Când am preluat primul mandat de primar nu era o lopată de asfalt pe drumuri, în şcoli activităţile educaţionale erau neconforme cu nevoia de formare a copiilor, iar de apă şi canalizare nici nu se discuta. Primul meu proiect ca primar al acestei localităţi a fost înfiinţarea reţelei de apă, pe o lungime de 25 de kilometri. Proiectul era depus la SAPARD, pe Măsura 2.1. cu fonduri europene de fosta conducere şi prevedea înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă, dar nu avea finanţare. La începutul mandatului 2004 proiectele pe SAPARD începuseră să se epuizeze. În anul 2005 a fost o calamitate, o ploaie puternică, o rupere de nori, şi mi-a dat dreptul să refacem studiul de fezabilitate pentru proiectul de alimentare cu apă, şi astfel am reuşit să redepun proiectul”, a declarat primarul din Nicolae Bălcescu. Aşa s-au atras primii bani europeni în localitate. „Acest proiect nu a însemnat că am cuprins întreaga localitate în ceea ce priveşte reţeaua de apă. Dintre cele 18 sate, câte are localitatea am încercat să cuprind în primul rând centrul satelor respective, acolo unde avem şcoli, dispensar, primărie, acolo unde cetăţenii în mod sigur se racordau, fiindcă racordarea era una dintre condiţiile impuse în programul de finanţare europeană, altfel riscam să returnăm banii”, mai spune primarul.

 

Întreaga localitate va fi racordată la apă şi canalizare

 

Ulterior, Constantin Oprea a identificat fonduri şi a demarat lucrări de extindere a reţelei de apă. Astfel, prin O.G.7 a atras fonduri pentru înfiinţarea reţelei de canalizare şi astfel s-au construit două staţii de epurare pe o lungime de 19 kilometri: „Referitor la reţeaua de apă, cel mai bun lucru pe care am reuşit să-l fac este faptul că sistemul este predat în vederea administrării la Apavil. Prin master planul judeţului am fost prinşi cu extinderea reţelei în satul Şerbăneasa, dar nu îndeplinim condiţia ca respectiva zonă să aibă minim 2000 de locuitori”, a mai declarat primarul. În această situaţie, Constantin Oprea va face un proiect unde va cumula satele Măzăraru, Gâltofani, Băneşti şi Buneşti, pentru a fi prinse în vederea înfiinţării reţelei de apă şi canalizare în cea de-a doua alocare de fonduri europene, sau cu bani de la Ministerul Dezvoltării: „Între timp am mai făcut un proiect, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare pe O.G. 28, unde avem depusă o extindere de alimentare cu apă pe o lungime de 18 kilometri şi canalizare pe o lungime de 14 kilometri. La acest proiect se lucrează, apa este în procent de 60% rezolvată în satele Pleşoiu, Şerbăneasa, Linia Hanului şi o parte din Valea Bălceasacă”, a mai declarat primarul

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2018
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...