La Slătioara, Lucrările de modernizare a Casei de Cultură „Dinu Săraru” s-au finalizat  

 Breaking News

La Slătioara, Lucrările de modernizare a Casei de Cultură „Dinu Săraru” s-au finalizat  

La Slătioara,  Lucrările de modernizare a Casei de Cultură „Dinu Săraru” s-au finalizat   
august 24
04:19 2018

 

Este una dintre investiţiile cu care administraţia locală se poate mândri de acum înainte, aşa cum, de altfel, o vor face şi locuitorii acestei aşezări, fiindcă rezultatul este o clădire care arată ca o bijuterie.

Proiectul de reabilitare a Casei de Cultură „Dinu Sărau” din Slătioara a făcut parte din programul naţional de reabilitare şi modernizare a infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural. Proiectul a fost susţinut de Ministerul Culturii şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Lucrările de modernizare şi reabilitare au fost ample, începând de la acoperişul casei de cultură, sala de spectacole, birouri, spaţii destinate activităţilor culturale şi grupuri sanitare. Tâmplăria din lemn a uşilor şi ferestrelor a fost înlocuită cu cea de tip termopan, a fost schimbată şi modernizată instalaţia electrică, în acelaşi timp a fost montată şi instalaţia termică, pentru asigurarea unui climat plăcut în incinta clădirii. De asemenea, pardoselile, care până nu demult erau din ciment acum sunt acoperite cu gresie, iar acolo unde până mai ieri trona un parchet învechit, acesta a fost înlocuit complet: „Ulterior, prin implementarea Măsurii 7.6, AFIR, am atras fonduri europene în vederea dotării Casei de Cultură cu tot ce înseamnă birotică, calculatoare, mobilier pentru sala de spectacole şi pentru sala de cinema, cu aparatură de ultimă generaţie 3D şi instalaţii moderne de sonorizare. După finalizarea acestui obiectiv vom amenaja întreaga zonă cu alei pietonale, gazon, băncuţe şi arbori. Prin acest proiect vom schimba întregul centru al localităţii începând de la Casa de Cultură până la primărie. Pentru că în această zonă sunt toate locaţiile modernizate: şcoală, grădiniţă, căminul cultural, baza sportivă, vom închide acest cerc printr-un parc decorativ. Partea aceasta, de amenajarea spaţiilor exterioare o vom realiza cu bani atraşi prin GAL şi cu fonduri alocate din bugetul local”, a subliniat primarul din Slătioara, Sorin Romcescu.

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2018
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...