Noi demersuri ale deputatului Lovin pentru modernizarea drumului către Transalpina şi preluarea Culei Greceanu

 Breaking News
Noi demersuri ale deputatului Lovin pentru modernizarea drumului către Transalpina şi preluarea Culei Greceanu
august 24
15:32 2018

Deputatul Dumitru Lovin şi-a propus două mari „realizări” parlamentare, în sesiunea din această toamnă. Deputatul vâlcean le-a solicitat decidenţilor politici din Guvern să încerce să găsească soluţii şi pentru modernizarea DN 7A, drumul care asigură accesul către domeniul schiabil Transalpina, una dintre minele de aur ale turismului vâlcean.
În ceea ce priveşte modernizarea DN 7A Vâlcea-Hunedoara (109 km), Ministerul Transporturilor şi cel al Finanţelor Publice continuă să paseze responsabilitatea dintr-o parte în cealaltă. În aceste condiții, deputatul Lovin a revenit cu o nouă interpelare la Ministerul Transporturilor, insă a fost şi de această dată nemulţumit de răspuns, semn că în priorităţile Ministerului Transporturilor DN 7A nu se număra printre priorităţi. Parlamentarul a anunţat că va depune un amendament la Legea bugetului de stat pe 2019 în vederea alocării fondurilor necesare pentru reabilitarea DN 7A şi a avertizat că va face publică lista parlamentarilor care vor vota împotrivă.
„Vorbim mereu de interesele României, de interesele Vâlcii, dar suntem incapabili să rezolvăm probleme simple, care influenţează major destinul acestui judeţ. Toate investiţiile mari se fac pe Valea Prahovei sau în alte zone, dar nimeni nu se bate în Guvern, în Parlament, pentru Valea Oltului. Sper că, la finele anului, când se va dezbate Legea bugetului de stat pe 2019, parlamentarii vâlceni, indiferent de apartenenţa politică, să dea dovadă de demnitate, de patriotism local, şi să susţină alături de mine şi de partidele pe care le reprezintă obiectivele importante ale Vâlcii, printre care şi modernizarea DN 7A”, a declarat deputatul Dumitru Lovin.

 

 

Nici răscumpărarea Culei Greceanu nu se află în priorităţile Ministerului Culturii

 

O alta probleme pe care deputatul Dumitru Lovin încearcă să le rezolve în această perioadă este răscumpărarea Culei Greceanu, de la Măldăreşti. În anul 2007, în urma unui proces, clădirea, anexele şi terenul aferent, de peste 5000 mp., au fost retrocedate definitiv moştenitorilor. Acum, aceştia încearcă să vândă proprietatea, dar până reuşesc, au dat-o cu chirie Consiliului Judeţean Vâlcea, care face un efort financiar foarte mare pentru ca publicul să poată vizita acest obiectiv. Deputatul Dumitru Lovin a făcut mai multe interpelări pe această temă, propunând Guvernului să aloce o sumă de până la 1.500.000 lei pentru răscumpărarea Culei Greceanu. Recent, George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a analizat solicitarea parlamentarului vâlcean şi i-a transmis: „Cula Greceanu, de la Măldăreşti, este într-adevăr un exemplu emblematic de arhitectură civilă de locuire şi apărare din zonele Olteniei şi Muscelului. Este un monument de valoare arhitectonică şi de patrimoniu inestimabile, fiind, pentru istoria României şi pentru generaţii de arhitecţi, un punct vital de referinţă. Pentru moment, însă, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu are alocate fonduri pentru exercitarea dreptului de preemţiune pentru monumentele istorice”. „Vom întreprinde demersurile necesare pentru remedierea acestei situaţii”, a mai spus ministrul, fără a explica cum şi când îşi va onora promisiunea. În aceste condiţii, deputatul Dumitru Lovin a anunţat că va aştepta până la finele anului şi, dacă situaţia nu va fi remediată, va depune un amendament la Legea bugetului pe anul 2019, insistând să fie prevăzute fondurile necesare.

 

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

august 2018
L Ma Mi J V S D
« iul.   sept. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...