Modificarea Legii achiziţiilor publice deblochează proiectele de la Berislăveşti

 Breaking News
  • No posts were found

Modificarea Legii achiziţiilor publice deblochează proiectele de la Berislăveşti

Modificarea Legii achiziţiilor publice deblochează proiectele de la Berislăveşti
august 27
06:48 2018

La Berislăveşti, administraţia locală condusă de primarul Ion Buşagă are în procedura de licitaţie două proiecte care vizează modernizarea drumurilor, unul pe fonduri europene şi celălalt cu bani de la Guvern. În total, peste 3 milioane de euro se vor învesti în infrastructura de drumuri, prin finalizarea celor două investiţii. Totodată, construirea unei grădiniţe cu program prelungit cu bani europeni a intrat şi ea în faza de licitaţie. De curând, Guvernul a aprobat modificarea Legii Achiziţiilor Publice, o lege care ţinea proiectele pe loc în mai toate localităţile din ţară: „Proiectul pe fonduri europene care cuprinde modernizarea a zece drumuri este din luna noiembrie în procedura de licitaţie, s-a finalizat licitaţia, însă avem o contestaţie, şi credeam că nu vom scăpa niciodată de aceste contestaţii. Este o lege pe care mulţi dintre primari au aşteptat-o în administraţia publică. Vechea lege era o frână în calea dezvoltării, a derulării şi a execuţiei proiectelor. Şi proiectul privind construirea unei grădiniţe cu program prelungit este în faza de licitaţie. Dacă nu s-ar fi schimbat legea achiziţiilor am fi avut probleme cu toţii, am fi stat numai în contestaţii. Pot să vă spun că suntem în procedura de licitaţie şi cu proiectele prin PNDL-2. Am fi dorit să construim o bază sportivă la intrarea în localitate, pe partea dreaptă, acolo unde mai avem un teren sintetic, însă o parte din teren este, potrivit planului urbanistic general în extravilan, şi nu putem să accesăm fonduri deocamdată”, ne-a declarat primarul Ion Buşagă.

 

Noua lege reglementează principiul preţului cel mai mic şi al contestaţiilor

 

Vechiul act normativ permitea contestarea licitaţiilor publice de orice companie care participa la acestea, fără o responsabilizare a acestor firme în cazul în care cele reclamate nu se adevereau. Noua lege a achiziţiilor publice aduce mai multe modificări ,astfel că principiul referitor la cel mai mic preţ a fost reevaluat, introducându-se şi criteriile ce ţin de raportul calitate-preţ şi calitate-cost. De asemenea, firmele care contestă un proces de atribuire la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor trebuie să depună şi o cauţiune de 2% din valoarea estimată a contractului, dar nu mai mult de 880.000 de lei.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2018
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...