Opoziţia scârţâie la Vâlcea. Trei liberali i-au făcut jocurile lui Constantin Rădulescu: „Magherniţele” de lângă Consiliul Judeţean vor fi, în sfârşit, reabilitate

 Breaking News
Opoziţia scârţâie la Vâlcea. Trei liberali i-au făcut jocurile lui Constantin Rădulescu: „Magherniţele” de lângă Consiliul Judeţean vor fi, în sfârşit, reabilitate
august 31
19:51 2018

Disensiuni în PNL la Vâlcea. Trei consilieri judeţeni liberali, Samoil Vâlcu, Roxana Călina Roşu şi Aurel Simion au votat alături de coaliţia PSD-ALDE-PER pentru preluarea garajelor şi a terenului de lângă clădirea Consiliului Judeţean în vederea reabilitării acestora, din domeniul public al statului şi administrarea Afacerilor Interne (prin Instituţia Prefectului), în domeniul public al judeţului Vâlcea. Este a doua oară în acest an când executivul propune începerea demersurilor în vederea preluării şi reabilitării respectivelor imobile devenite insalubre. Şi în perioada când la conducere era liberalul Păsat s-a încercat acelaşi demers, însă atunci social-democraţii s-au opus pe motiv că nu este oportun un astfel de transfer.

 

Cei trei liberali „non grata” suflă şi ultima firimitură de opoziţie

 

 

Pentru că proiectul de hotărâre să treacă, avea nevoie de votul a două treimi din consilierii judeţeni aleşi în funcţie. În sală şi-a făcut prezenta şi primarul Râmnicului Mircia Gutău, alături de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, pentru a se asigura că proiectul de hotărâre va trece la vot. Preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi-a argumentat decizia prin dorinţa de a amenaja în imediata apropiere a Consiliului Judeţean o parcare subterană şi nişte spaţii utile instituţiei. Totodată, șeful județului a devoalat ideea unor afaceri „imobiliare”: „Aceste garaje care cad pe oameni cu terenul aferent vă propun astăzi ca prin votul dvs. să ne daţi voie să-l cerem proprietarului. Evident că prin votul dvs cu două treimi se vor întâmpla toate lucrurile de acum încolo. Aici vrem parcare subterană, evidenţa populaţiei, un muzeu virtual al judeţului Vâlcea, spaţii de birouri şi de arhivă toate exclusiv pentru extinderea şi în suportul activităţii Consiliului Judeţean Vâlcea. Cam aşa se explică, pe înţelesul tuturor, şi al celor care văd afaceri imobiliare şi cine ştie ce enormităţi au mai fost debitate în ultima vreme cu aceste boxe amărâte pe care le ţine în centrul oraşului, când totul se modernizează pe lângă noi, inclusiv clădirea asta se modernizează, dar noi stăm cu nişte garaje infecte pe care vă invit să le vizitaţi. Cea mai bună argumentaţie este aceea că în jurul nostru totul se schimbă şi se modernizează, municipiul Râmnicu-Vâlcea pe zi ce trece este tot mai frumos şi mai interesant, iar noi ce facem, ţinem nişte garaje aici în centrul Râmnicului?”

 

Samoil Vâlcu: „Noi am vota, dar ne este teamă că nu sunteţi în stare să-l faceţi”

 

Liderul grupului de consilieri PNL, Samoil Vâlcu a spus, înainte de a fi supus la vot proiectul, că este sceptic în privinţa realizării acestei investiţii de către Consiliul Judeţean Vâlcea, în timp ce colegul de partid Victor Stănculescu a solicitat că garajele să fie întâi reabilitate de către Guvern, apoi să fie preluate de Consiliul Judeţean: „Noi am fi de acord să trecem acest proiect însă mi-e frică, aşa cum s-au făcut investiţiile Consiliului Judeţean în ultimii doi ani de zile, că nu veţi fi în stare să-l faceţi. Şi vă dau exemplul proiectul Mirajul Oltului care nici după şase ani şi jumătate nu am fost în stare să-l ducem la bun sfârşit. Dacă vom fi de acord să-l modernizăm, deşi de mai multe ori s-a încercat acest lucru, am face-o doar cu promisiunea că acest proiect să se facă şi nu să stea ca Mirajul Oltului încă în stadiul de nefinalizare”, a argumentat Samoil Vâlcu. „Când aţi mai supus aprobării acestui proiect am venit cu o rugăminte şi am spus că vom fi de acord să trecem în patrimoniul Consiliului Judeţean aceste garaje în momentul în care sunt amenajate şi recondiţionate de Instituţia Prefectului în colaborare cu Ministerul de Interne. Aveţi în momentul de faţă Guvern, aveţi Prefect şi trebuie să aveţi şi potență să reuşiţi acest lucru. Grupul consilierilor liberali astăzi se va abţine de la vot”, a completat şi Victor Stănculescu. Însă, surpriză! Poziţia a trei consilieri liberali a fost însă altă decât preconizase avocatul Stănculescu. Samoil Vâlcu, Roxana Calina Roşu şi Aurel Simion şi-au dat acordul ca „magherniţele” să fie preluate şi ulterior reabilitate de către Consiliul Judeţean.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

august 2018
L Ma Mi J V S D
« iul.   sept. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...