Flacăra Horezu a remizat vineri seară, 1-1 în deplasare cu FC Herrmannstadt 2, în etapa a II-a din Seria C3 a Ligii a III-a.

Partida s-a desfășurat pe terenul din Rășinari, iar la gazde a fost titular și un vâlcean, Robert Bratu.  Deși o echipă cu mulți copii, toți jucătorii sibieni au o talie impresionantă, iar jocul a fost axat pe minge lungă, la bătaie, totul pe un teren mic ca dimensiuni.  Ciprian Dinu a avut prima ocazie, cu o lovitură de cap. Echipa vâlceană a deschis scorul înainte de pauză, prin nigerianul Samson Nwabueze (FOTO), cu o lovitură de cap, după o centrare din corner venită de la Georgescu. Sibienii au restabilit egalitatea în minutul 72, prin Claudiu Morariu, care a finalizat cu capul tot după un corner. În prelungiri, gazdele au mai avut o ocazie imensă, dar Florin Matache a salvat din postură de unu la unu cu un atacant advers. S-a terminat 1-1, un rezultat pozitiv pentru horezeni.

După ce a marcat primul gol pentru Horezu în Liga a III-a, nigerianul Samson este mulțumit cu remiza obținută în deplasarea de la Rășinari. ”A fost un meci bun pentru noi, știam că ne va fi greu, copiii de la Hermannstadt au multă dorință și aleargă foarte mult. Este bine că am scos un egal acolo. Avem două puncte din două jocuri, nu e nici bine, dar nici rău, echipa noastră este în creștere. Sunt mulți jucători noi la Horezu, va mai dura puțin până ne omogenizăm. Sper să mai marchez și în alte jocuri și să fie bine pentru Flacăra. Obiectivul nostru este să fim undeva la mijlocul clasamentului, eu sunt convins că vom fi acolo. Pe viitor, îmi doresc să mai joc 1-2 ani la Liga I, dacă se va putea” a spus Samson Nwabueze. Nigerianul adoptat de Râmnicu Vâlcea a început și cursuri online de impresar, iar în curând speră să obțină licența, iar după ce va renunța la cariera de fotbalist, să se axeze pe acest domeniu. De asemenea, Sami așteaptă pentru anul viitor și finalizarea actelor pentru a obține cetățenia română.

După două etape, Flacăra a acumulat două puncte și rămâne neînvinsă, fiind în grafic pentru realizarea obiectivului, menținerea în cel de-al treilea eșalon. În etapa următoare, a III-a, Flacăra va juca în Treapt cu Viitorul Domnești, jocul fiind programat vineri, 7 septembrie, de la ora 17.00.

Ciprian Dinu: ”Copiii trebuie să scape de crispare!”

Experiementatul fundaș central de la Flacăra, Ciprian Dinu consideră că remiza de la Rășinari a fost una echitabilă. ”A fost un rezultat just, după aspectul jocului. Și noi am avut ocazii, dar eu cred se putea elimina un adversar în prima repriză, la 0-0, a fost un henț din postură de ultim apărator, sunt convins că sibienii nu ne mai puneau atâtea probleme în inferioritate.  Noi avem mulți copii, iar la Liga a III-a este alt nivel, este diferență mare față de județ, aici sunt echipe bine așezate, pregătite, în care mai găsești și câțiva fotbaliști buni. Copiii  trebuie să se obișnuiască cu acest nivel, trebuie să muncească și să fie lucizi, fără acea crispare tinerească. Sunt jocuri tari, juniorii trebuie să scape de frica de a greși, care le reduce potențialul la jumătate. Până la urmă, avem ca obiectiv să fim pe un loc liniștit, fără emoții, trebuie să o luăm pas cu pas și să adunăm puncte” a declarat Ciprian Dinu.

Flacăra: Matache – Samson, Dinu, Cr.Munteanu, Butoi – Olteanu, Bobină – V.Munteanu, Neacșu, Georgescu – Ad.Popa. Au mai jucat: Bălan, Neamțu și Târș.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *