Consiliul Judeţean şi-a luat mâna de pe Centrul Expoziţional de la Seaca. Primăria Călimăneşti, unic administrator

 Breaking News
Consiliul Judeţean şi-a luat mâna de pe Centrul Expoziţional de la Seaca.  Primăria Călimăneşti, unic administrator
septembrie 10
14:22 2018

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, consilierii judeţeni au fost de acord că reprezentantul AGA Dumitru-Gery Buşe să aprobe dizolvarea societăţii Expo Nord-Oltenia SA. Situaţia precară financiară, datoriile înregistrate către furnizori, foşti angajaţi, executori şi ANAF, au determinat reprezentanţii Consiliul de Administraţie să întrunească Adunarea Generală Extraordinară în vederea dizolvării societăţii. Realizat prin fonduri europene, prin programul PHARE 2005, în cadrul unui parteneriat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliul Local Călimăneşti, Centrul Expoziţional de la Seaca se dorea a fi unul dintre cele mai importante investiţii aducătoare de venit pentru judeţul Vâlcea şi oraşul Călimăneşti. Iată că, după cinci ani de la înfiinţare, societatea sub tutela căreia funcţiona Centrul Expoziţional se dizolvă, lăsând pe umerii administraţiei locale din Călimăneşti funcţionarea şi întreţinerea „butoaielor” expoziţionale.

 

Constantin Rădulescu: „Consiliul Judeţean şi-a îndeplinit obligaţiile, de acum înainte investiţia va fi administrată de cel pentru care s-a construit”

Înainte de a fi de acord cu proiectul de hotărâre privind dizolvarea societăţii, consilierul judeţean Samoil Vîlcu a luat cuvântul în faţa colegilor consilieri, spunând că Centrul Expoziţional se îndreaptă spre un făgaş normal, prin luarea acestei decizii: „Este un pas pe care îl facem şi recunoaştem că problemele de la Expo Nord-Oltenia încep să se limpezească, şi cred că suntem pe un drum bun, astfel încât să diminuăm pierderile la această societate”, a spus Samoil Vîlcu. În întărirea celor spuse de liberalul Vîlcu, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a declarat că instituţia pe care o conduce şi-a îndeplinit toate obligaţiile pe care le impunea acest parteneriat: „Consiliul Judeţean şi-a îndeplinit obligaţiile, a pus bani, a făcut societatea, cinci ani am asigurat sustenabilitatea, s-au încheiat cei cinci ani, beneficiarul acestei investiţii este Primăria Călimăneşti şi Consiliul Local Călimăneşti. Prin urmare, se duce această investiţie acolo unde îi este locul, şi va fi administrată de cel pentru care s-a construit”, a spus preşedintele Constantin Rădulescu.

 

Un pavilion va adăposti arme medievale ale Muzeului Brukenthal din Sibiu

Unul dinte pavilioanele Complexului Expoziţional Seaca de la Călimăneşti va găzdui o expoziţie permanentă cu aproximativ 10.000 de arme, armuri medievale şi alte obiecte vechi, care provin din colecţiile muzeelor Brukenthal şi Astra din Sibiu. Anunţul a fost făcut se vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Adrian Buşu care a menţionat că, în scurt timp, acest parteneriat se va fructifica: „A fost semnat acordul cu Muzeul Brukental pentru furnizarea pieselor muzeistice. La rectificarea bugetară pe care o vom face probabil în luna septembrie, suma de bani necesară amenajării acestei expoziţii este prinsă de executivul Consiliului Judeţean. Avem pregătiţi şi oamenii care vor lucra, în momentul în care primim banii. În maximum trei săptămâni expoziţia va fi organizată în prima incinta amenajată pentru conferinţe”, a declarat vicepreşedintele CJ Vâlcea, Adrian Buşu. În completare, preşedintele Constantin Rădulescu a spus că, prin organizarea acestei expoziţii permanente, Consiliul Judeţean Vâlcea va fi primul client al Centrului Expoziţional, aflat doar sub tutela Consiliului Local Călimăneşti: „Cu această ocazie Consiliul Local Călimăneşti va avea prima acţiune, tot pe banii Consiliului Judeţean, care va deveni simplu client”.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

 

Sfaturi FASHION pentru BARBATII DE SUCCES

Simti nevoia unei schimbari in garderoba ta, dar nu stii de unde sa incepi? Ti-ai dori sa ai un look mai stilat, imbinand eleganta cu diverse particularitati ale stilului casual?

Cât de mult se pune preț pe serviciile de curățenie în zilele noastre

Dispunem de femei de serviciu pentru zone de birouri sau scări de bloc, dar pentru spațiul intim ne gândim că ne descurcăm și singuri.

E toamna, deci e timpul pentru renovari! Iata cateva idei pentru design-ul casei tale

De acum inainte, vremea tomnatica si ploioasa te va indemna sa stai mai mult in casa. Pentru ca acesta este sezonul schimbarilor si al noilor proiecte, probabil deja te gandesti cum sa renovezi si ce schimbari sa mai faci in locuinta, pentru un design nou, de sezon.

Doza de adrenalina a contemporaneitatii

Esti o persoana moderna, cu o agenda mereu plina? Iti doresti mereu lucruri noi, pe care sa le descoperi? Iti place imprevizibilul?

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...