În primăvară, La Goleşti, vor începe lucrările de introducere a reţelei de apă în cinci sate – Impact real

În primăvară, La Goleşti, vor începe lucrările de introducere a reţelei de apă în cinci sate

 Breaking News

În primăvară, La Goleşti, vor începe lucrările de introducere a reţelei de apă în cinci sate

În primăvară,  La Goleşti, vor începe lucrările de introducere a reţelei de apă în cinci sate
septembrie 14
08:45 2018

 

 

În comuna Goleşti este înfiinţată reţeaua de alimentare cu apă pe o lungime de 11 kilometri, iar pentru următorul proiect, de extindere a reţelei, în lungime de 23 de kilometri, în satele Aldeşti, Blidari, Popeşti, Gibeşti, Opăteşti, Vătăşeşti şi Giurgiuveni, lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Administraţia locală spune că, pe viitor, va trebui să identifice noi fonduri pentru extinderea reţelei în patru sate ramase fără apă, respectiv Tulei-Câmpeni, Coasta, Poeniţa şi Drăgăneşti: „Proiectul pentru înfiinţarea reţelei de apă are finanţare de la Ministerul Dezvoltării şi a trecut de faza de proiectare. După verificarea proiectului vom demara lucrările pentru construcţia reţelei în cele cinci sate. Acest lucru probabil se va întâmpla în primăvară, fiindcă mai sunt nişte proceduri de parcurs. Important este faptul că am trecut cu bine de acest prim prag fiindcă am avut suspiciuni, în tot acest timp, referitor la firma de proiectare, fiindcă a câştigat licitaţia cu un preţ foarte mic, în comparaţie cu preţul real aflat pe piaţă. Chiar ne-au surprins, pentru că serviciile au fost făcute ca la carte, şi în termen. Cu acest proiect nu se va încheie sistemul de apă pentru întreaga localitate, vor mai fi necesare extinderi de reţea. Tot cu bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării se va finaliza şi dotarea cabinetului medical din satul Popeşti”, declară primarul din Goleşti, Dumitru Ropină.

 

Primăria îşi asumă gestionarea sistemului de apă

 

Sistemul nu este preluat în vederea administrării de operatorului regional Apavil din două motive: au suspiciuni la calitatea lucrărilor şi vor ca, timp de zece ani, administraţia locală să îşi asume lucrările de mentenanţă, iar în caz în care apar avarii primăria să suporte costurile: „Apavilul a făcut un protocol pe care ne-a obligat sa-l semnăm şi o altă problemă este faptul că au suspiciuni la preţul practicat, şi le este teamă că cetăţenii vor abandona racordarea la reţea. În situaţia aceasta, legea ne obligă să înfiinţăm o societate comercială subordonată Consiliului Local, în vederea administrării reţele. În prezent toată lumea consumă şi nimeni nu plăteşte. Un alt proiect pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării, dar care nu a primit finanţare este înfiinţarea reţelei de canalizare. Este o altă problemă de care ne lovim, pentru care statul nu a finanţat acest proiect, astfel încât apa menajeră va fi deversată pe drum”, declară primarul Dumitru Ropină.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« aug.   oct. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...