Comuna Vaideeni are interzis la fonduri europene pentru modernizarea drumurilor

 Breaking News
  • No posts were found

Comuna Vaideeni are interzis la fonduri europene pentru modernizarea drumurilor

Comuna Vaideeni are interzis la fonduri europene pentru modernizarea drumurilor
septembrie 19
11:58 2018

Daniel Băluţă: „Probabil suntem o comună prea frumoasă, şi nu trebuie să ne dezvoltăm cu fonduri europene”

 

La Vaideeni, nu mai puţin de zece investiţii sunt în procedura de licitaţie. Investiţiile care vor începe în acest an vor contribui la modernizarea infrastructurii pe raza localităţii. Este vorba despre cele cinci contracte prin PNDL-2, care au fost toate semnate încă din luna decembrie a anului trecut: „Avem investiţii importante, în valoare de aproximativ 160 de miliarde de lei vechi, bani veniţi de la Guvern. Pe lângă proiectele prin PNDL-2 mai avem modernizarea şcolii vechi, un proiect iniţiat pe măsura 7.2 şi mai avem pe calamitaţi, în urma inundaţiilor din 2014, un proiect de amenajare de gabioane. Proiectul are o valoare de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Mai avem încă două investiţii în licitaţie, un drum finanţat încă din decembrie 2016, dar a durat destul de mult până s-au făcut expertizele şi proiectările. Şi mai există un proiect aprobat, la care am primit şi vizita în teren. Este vorba despre modernizarea Căminului Cultural de la Vaideeni. Urmează să semnăm contractul de finanţare şi pentru această lucrare care se va realiza cu fonduri europene. Totodată, am reuşit achiziţionarea unui utilaj, prin GAL Horezu”, ne-a declarat primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

 

Cinci proiecte prin GAL Horezu, pentru Vaideeni

 

Potrivit spuselor primarului Daniel Băluţă, comuna Vaideeni s-a dezvoltat cu fonduri europene datorită GAL-ului Horezu, din care face parte. În rest, doar unităţile de învăţământ şi cele culturale pot primi fonduri europene la Vaideeni. Condiţiile severe de accesare în privinţa infrastructurii rutiere au fost o piedică pentru comună Vaideeni: „Un program foarte reuşit a fost prin GAL Horezu, din care şi localitatea noastră face parte. În prezent am finalizat licitaţia pentru un utilaj, Este al cincilea proiect european pe care reuşim să-l accesăm prin GAL Horezu. Tot din fonduri europene avem grădiniţa pe măsura 7.2, care este în procedura de licitaţie, reabilitarea şcolii vechi şi mai avem modernizarea căminului cultural, În rest, din păcate nu avem nici gară, nici tren, nici prea mulţi kilometri de drumuri judeţene sau naţionale şi nici investiţii de sute de mii de euro pe drumuri de pământ, din această cauză nu îndeplinim punctajul necesar pentru finanţarea unor proiecte privind asfaltarea drumurilor. Singură oportunitate pentru comunele ca Vaideeniul sunt programele prin POR, adică pentru modernizarea şcolilor, grădiniţelor şi cam atât. Probabil suntem o comună prea frumoasă, şi nu trebuie să ne dezvoltăm cu fonduri europene, aceasta a fost gândirea celor care au scris aceste ghiduri de finanţare pe fonduri europene”, ne-a mai declarat primarul Daniel Băluţă.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...