Florin Ionescu: „În cei şase ani am reuşit să mişcăm lucrurile, în comună”  

 Breaking News

Florin Ionescu: „În cei şase ani am reuşit să mişcăm lucrurile, în comună”  

Florin Ionescu: „În cei şase ani am reuşit să mişcăm lucrurile, în comună”   
septembrie 19
10:04 2018

 

 

Florin Ionescu, primarul comunei Stoileşti a acordat un interviu cititorilor Impact real, în care a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii sale. Cum reuşeşte o localitate rurală să facă faţă urbanizării, ce dificultăţi întâmpină sătenii, şi dacă bugetul local a permis şi mici investiţii, aflăm în rândurile de mai jos.

 

 

Impact real: Cu un buget sărac şi cu o rectificare nu prea mare, ce investiţii aţi reuşit să demaraţi în localitate?

Florin Ionescu: Am strâns cureaua şi, în toţi aceşti ani, am reuşit să mişcăm lucrurile în comună. S-a construit un dispensar modern, am ridicat un pod, s-a betonat un drum pe o lungime de 630 de metri, în satul Malu am construit un alt pod, un alt drum protejat cu gabioane, avem multe proiecte din bugetul local. Economisim de peste tot şi în fiecare an ne rămân bani şi pentru mici investiţii. Referitor la rectificare, o parte din sumă va merge la salarizare, iar trei miliarde merg la partea de cofinanţare a proiectului de achiziţie a unui buldoexcavator. Aveam atât de mult nevoie de aceşti bani încât, în lipsa lor ne-ar fi greu să funcţionăm până la finele anului.

 

Impact real:A fost vreun an în care nu aţi făcut tot ce v-aţi propus?

 

Florin Ionescu: Sunt multe lucruri de rezolvat în localitate. Plecând prin comună vezi câte sunt de făcut şi câte ar mai fi de făcut. Atunci mă întreb de ce nu am făcut mai mult? Sunt nemulţumit, raportându-mă la nevoile oamenilor, dar, raportându-mă la ce s-a făcut în cei şase ani sunt mulţumit, fiindcă oamenii sunt mulţumiţi. Văd că în fiecare zi se face ceva în localitate. De când am devenit primar nu a fost o zi în care să nu se execute o lucrare în Stoileşti, nu a fost zi în care să nu avem cel puţin câte o echipă de constructori în localitate, excluzând perioadele de iarnă. În prezent se lucrează la modernizarea şi extinderea şcolii, la montarea marcajelor şi a semnelor de circulaţie pe drumul comunal în satul Bulagei, se lucrează la construirea celor două poduri, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

 

Impact real: Câţi kilometri de asfalt v-aţi propus să se toarne în acest mandat?

Florin Ionescu: Este punctul sensibil al comunităţii, dar vreau să asfaltăm cât de mult se poate. Localitatea este încadrată în categoria comunelor mari atât ca număr de populaţie, cât şi ca întindere, având o reţea de drumuri comunale de peste 207 kilometri. Asfaltăm de şase ani, reuşind să modernizăm drumurile comunale pe o lungime de doar 32 de kilometri. Asta înseamnă că avem în procent de 16% drumurile modernizate.

 

Impact real: Din tot ce v-aţi propus la început de mandat, ce aţi reuşit să realizaţi?

 

Florin Ionescu: Am broşura pe birou şi, de fiecare dată când reuşesc să finalizez câte un proiect, îl bifez. De exemplu modernizarea drumului DC37 este un proiect finalizat, modernizarea drumurilor principale din Cătunul Bârsoi este un proiect care în prezent este scos la licitaţie. Mai avem modernizarea unui drum din satul Bârsoiu, proiect finalizat, deci bifat. Un alt proiect pe care l-am trecut se referă la forarea unui puţ de mare adâncime, o investiţie care se va rezolva prin master planul judeţului, amenajarea şi lărgirea unui alt drum comunal, care este de asemenea un proiect rezolvat. Suntem, însă, restanţieri la renovarea căminului cultural din satul Bârsoiu. Căminul cultural cu cel mai mare grad de deteriorare este cel din satul Bulagei. În acest sens am depus proiectul spre finanţare la Compania Naţională de Investiţii. Am făcut o expertiză tehnică, iar expertul ne-a solicitat demolarea imobilului şi nu modernizarea lui, fiindcă era într-o stare avansată de degradare şi valoarea lucrărilor de refacere depăşea construcţia clădirii. Locaţia o vom folosi pentru activităţi culturale şi adunări cetăţeneşti.

 

Impact real: Cum reuşeşte o localitate rurală să facă faţă urbanizării, şi ce dificultăţi întâmpină sătenii?

Florin Ionescu: Majoritatea celor de la sate se mută la oraş sau pleacă în străinătate. Aşa am ajuns să avem şcoli cu lacătul pe poartă şi sate pustii în multe localităţi ale judeţului. În localitate mai avem trei şcoli cu clasele I – VIII, două şcoli cu clasele I-IV şi trei grădiniţe. În timpul mandatului meu nu s-a mai pus lacătul pe nici o şcoală, însă şcoala din satul Bârsoiu şi-a restrâns activitatea. Scăderea demografică o simţim şi noi, aşa cum se simte în toată ţara. De exemplu, în satul Delureni doar patru persoane sunt copii şi tineri până la 18 ani. Deşi am fost criticat pentru că modernizez drumul care duce spre satul Delureni, m-am încăpăţânat să continui modernizarea lui tocmai pentru a-i determina pe cei plecaţi să se întoarcă în satul respectiv. Altfel, în maximum cinci ani, satul acesta va fi pustiu. Dacă renunţăm la investiţii în satele respective, pur şi simplu am abandona zona, şi atunci s-ar închide şi biserica, şi şcoala. Pentru a da o speranţă satului aflat în pericol de a rămâne pustiu am încercat să-l dezvolt, în sensul că am introdus reţeaua de apă şi am asfaltat drumul, iar acum vom moderniza şi iluminatul stradal, iar în scurt timp vom introduce şi sistemul de salubrizare.

 

Impact real: Gospodăriile din Stoileşti sunt racordate la reţeaua de apă?

Florin Ionescu: Noi am închis proiectul reţelei de apă în localitate în satele unde se poate introduce sistemul, şi spun asta pentru că mai sunt şi sate răzleţe unde nu se poate introduce conducta. În mandatul trecut am reuşit introducerea reţelei pe o lungime de 25 de kilometri. Sistemul era introdus în localitate doar în satul Bârsoiu. Întreaga reţea are o lungime de 55 de kilometri, investiţia a început din anul 2006, şi eu, în patru ani, am reuşit şi introduc reţeaua în localitate cât s-a realizat în 17 ani, adică jumătate. În continuare facem demersuri pentru a ridica nivelul de dezvoltare al comunei. Alături de echipă încerc să dezvolt cât mai mult localitatea şi să duc la bun sfârşit proiectele demarate. Sunt deschis la ideile noi, care pot aduce un plus de confort în viaţa consătenilor mei. Sunt primarul care a ieşit în acest mandat cu 80% , iar acest aspect m-a responsabilizat şi mai mult.

 

Claudia Şchiopu  

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...