La Dănicei se va construi un centru social de zi pentru vârstnici  

 Breaking News
La Dănicei se va construi un centru social de zi pentru vârstnici   
septembrie 19
11:47 2018

Cu bani europenei, prin intermediul Grupului de Acţiune LocalăOltul Puternic”, la Dănicei se va construi un modern Centru social de zi. Investiţia face parte din proiectele integrate cu componentă prioritară destinat persoanelor vârstnice cu probleme sociale. Astfel, se va construi din temelii o clădire nouă în centrul localităţii, având o suprafaţă de 620 de metri pătraţi. Proiectul are o valoare de 73 de mii de euro, iar locaţia va avea o capacitate de 54 de persoane, cu toate spaţiile aferente: sală de conferinţe, cabinete medicale, saloane şi cabinete specifice pentru personal. Zilnic, bătrânii îşi vor petrece timpul aici, vor socializa, se vor îndepărta de griji şi singurătate, urmând ca, pe toată perioada implementării proiectului toate persoanele vârstnice din localitate să beneficieze de serviciile oferite la Centrul de zi. Vor fi angrenaţi în activităţi de divertisment, citirea presei, vizionarea de filme, vor lectura cărţi, fiindcă în clădire va exista o biblioteca, dar şi în activităţi practice. În sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa primăria va pune la dispoziţie un mijloc de transport, care îi va transporta de acasă la centru şi retur, la sfârşitul programului: „Prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Oltul Puternic” sunt atraşi în localitate banii europeni, fiind singura cale de absorbţie. Proiectul este sigur, urmează semnarea contractului în vederea finanţării. Centrul va pune la dispoziţie toate serviciile pentru toţi cei care sunt în necaz şi nu au pe nimeni, pentru că această izolare este mai grea decât lipsa de mâncare. Aici vor avea într-adevăr posibilitatea să se regăsească cu toţii. Vor petrece timpul împreună, vor socializa, vor juca rummy, şah, fiecare ce se va pricepe, vor avea parte şi de consiliere specializată. Fac acest lucru pentru că în localitate sunt oameni bătrâni care nu au acasă copii sau nepoţi, şi adunându-se aici vor schimba impresii, vor căuta să se îndepărteze de situaţiile grele. Vor avea posibilitatea de a se cunoaşte, de a comunica, de a-şi petrece timpul liber într-o atmosferă prietenoasă şi încurajatoare. Aici se vor crea discuţii de aşa manieră încât vor uita de grijile din fiecare zi”, a precizat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci.

Un amănunt care trebuie subliniat este faptul că atât construcţia, cât şi toate dotările interioare sunt după ultimele norme europene şi cele mai ridicate standarde de confort ale vremurilor în care trăim. Este suficient să menţionăm că, participând la activităţile Centrului de zi, vârstnicii vor simţi acestea ca un „mijloc terapeutic”, prin care administraţia locală încearcă să anuleze sentimentul de inutilitate şi să ofere o posibilitatea de a înfrunta singurătatea, pentru aceşti oameni. Se vor simţi ca în familie bucurându-se, pe de o parte, de condiţii foarte bune, iar, pe de altă parte, de o îngrijire medicală adecvată. Acest proiect şi rezultatul său au fost posibile datorită implicării administraţiei locale. Prin urmare, datorită acestei iniţiative, persoanele în vârstă îşi vor găsi liniştea şi bucuria bătrâneţilor: „Va fi un centru care va oferi servicii sociale persoanelor în vârstă, un centru unde aceştia vor beneficia de servicii de zi, însemnând consiliere socială, consiliere psihologică, dar şi spirituală. Vor beneficia, de asemenea, de activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber. Putem spune, întăriţi în convingerea că nu greşim, că va fi unul dintre primele centre sociale de asemenea factură din judeţ, şi sunt mândru de asta”, a subliniat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci.

 

Va fi amenajat un târg săptămânal

 

Un alt obiectiv aflat pe lista de priorităţi a primarului din Dănicei îl reprezintă amenajarea unui târg săptămânal, lucrarea urmând să fie executată cu fonduri din bugetul local: „Cu banii care vor veni în urma rectificării vom putea funcţiona până la finele anului, dar vom putea face şi proiecte pentru localitate. Astfel, o parte din sumă va merge pentru amenajarea unui târg săptămânal. În localitate, în fiecare an, de Înălţare, are loc un târg anual cu datină. Vreau să transform acest târg în târg săptămânal. Lipsa unui spaţiu amenajat îi face pe mulţi locuitori să meargă către alte localităţi pentru a-şi vinde produsele sau pentru a le achiziţiona. Crearea unor condiţii adecvate pentru cumpărarea produselor direct de la producătorii din comuna noastră este o necesitate care îşi aduce aportul la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru populaţie. Prin această iniţiativă încercăm să îmbunătăţim situaţia locuitorilor din comună şi contribuim astfel la creşterea gradului de bunăstare a familiilor din zonă. Proiectul este un obiectiv prioritar al nostru. În zonă vom monta inclusiv o scenă. Am făcut deja ridicările topografice şi urmează întocmirea proiectul. Valoarea proiectului va ajunge la 2 miliarde de lei”, a precizat primarul din Dănicei. Tot cu fonduri alocate din bugetul local, primarul intenţionează să amenajeze inclusiv întreaga zonă a parcului natural din satul Lăunele de Jos.

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« aug.   oct. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...