La Dănicei se va construi un centru social de zi pentru vârstnici  

 Breaking News

La Dănicei se va construi un centru social de zi pentru vârstnici  

La Dănicei se va construi un centru social de zi pentru vârstnici   
septembrie 19
11:47 2018

Cu bani europenei, prin intermediul Grupului de Acţiune LocalăOltul Puternic”, la Dănicei se va construi un modern Centru social de zi. Investiţia face parte din proiectele integrate cu componentă prioritară destinat persoanelor vârstnice cu probleme sociale. Astfel, se va construi din temelii o clădire nouă în centrul localităţii, având o suprafaţă de 620 de metri pătraţi. Proiectul are o valoare de 73 de mii de euro, iar locaţia va avea o capacitate de 54 de persoane, cu toate spaţiile aferente: sală de conferinţe, cabinete medicale, saloane şi cabinete specifice pentru personal. Zilnic, bătrânii îşi vor petrece timpul aici, vor socializa, se vor îndepărta de griji şi singurătate, urmând ca, pe toată perioada implementării proiectului toate persoanele vârstnice din localitate să beneficieze de serviciile oferite la Centrul de zi. Vor fi angrenaţi în activităţi de divertisment, citirea presei, vizionarea de filme, vor lectura cărţi, fiindcă în clădire va exista o biblioteca, dar şi în activităţi practice. În sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa primăria va pune la dispoziţie un mijloc de transport, care îi va transporta de acasă la centru şi retur, la sfârşitul programului: „Prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Oltul Puternic” sunt atraşi în localitate banii europeni, fiind singura cale de absorbţie. Proiectul este sigur, urmează semnarea contractului în vederea finanţării. Centrul va pune la dispoziţie toate serviciile pentru toţi cei care sunt în necaz şi nu au pe nimeni, pentru că această izolare este mai grea decât lipsa de mâncare. Aici vor avea într-adevăr posibilitatea să se regăsească cu toţii. Vor petrece timpul împreună, vor socializa, vor juca rummy, şah, fiecare ce se va pricepe, vor avea parte şi de consiliere specializată. Fac acest lucru pentru că în localitate sunt oameni bătrâni care nu au acasă copii sau nepoţi, şi adunându-se aici vor schimba impresii, vor căuta să se îndepărteze de situaţiile grele. Vor avea posibilitatea de a se cunoaşte, de a comunica, de a-şi petrece timpul liber într-o atmosferă prietenoasă şi încurajatoare. Aici se vor crea discuţii de aşa manieră încât vor uita de grijile din fiecare zi”, a precizat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci.

Un amănunt care trebuie subliniat este faptul că atât construcţia, cât şi toate dotările interioare sunt după ultimele norme europene şi cele mai ridicate standarde de confort ale vremurilor în care trăim. Este suficient să menţionăm că, participând la activităţile Centrului de zi, vârstnicii vor simţi acestea ca un „mijloc terapeutic”, prin care administraţia locală încearcă să anuleze sentimentul de inutilitate şi să ofere o posibilitatea de a înfrunta singurătatea, pentru aceşti oameni. Se vor simţi ca în familie bucurându-se, pe de o parte, de condiţii foarte bune, iar, pe de altă parte, de o îngrijire medicală adecvată. Acest proiect şi rezultatul său au fost posibile datorită implicării administraţiei locale. Prin urmare, datorită acestei iniţiative, persoanele în vârstă îşi vor găsi liniştea şi bucuria bătrâneţilor: „Va fi un centru care va oferi servicii sociale persoanelor în vârstă, un centru unde aceştia vor beneficia de servicii de zi, însemnând consiliere socială, consiliere psihologică, dar şi spirituală. Vor beneficia, de asemenea, de activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber. Putem spune, întăriţi în convingerea că nu greşim, că va fi unul dintre primele centre sociale de asemenea factură din judeţ, şi sunt mândru de asta”, a subliniat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci.

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...