SC Avicarvil SRL Vâlcea şi-a diminuat anul trecut încasările, afacerile şi profitul, comparativ cu 2016

 Breaking News
  • No posts were found

SC Avicarvil SRL Vâlcea şi-a diminuat anul trecut încasările, afacerile şi profitul, comparativ cu 2016

septembrie 20
08:37 2018

 

 

Conform situaţiilor financiare, SC Avicarvil SRL Vâlcea a realizat în 2017 venituri de 159,3 milioane de lei, o cifră de afaceri de 159,3 milioane de lei şi un profit de peste 2,5 milioane de lei. Având circa 630 de salariaţi, SC Avicarvil SRL înregistra la data de 31 decembrie 2017 datorii totale de 48,8 milioane de lei, stocuri de 3,2 milioane de lei şi tipul de activitate era, conform clasificării CAEN, „Creşterea păsărilor”. Spre comparaţie, SC Avicarvil SRL Vâlcea a avut în 2016 încasări de 164,8 milioane de lei, afaceri de 171,4 milioane de lei, un profit de peste 5,13 milioane de lei şi 670 de salariaţi. În anul 2010, SC Avicarvil SRL şi-a majorat capitalul social, care a ajuns la 2 milioane de lei, împărţit în 200.000 de părţi sociale a câte 10 lei fiecare şi este deţinut în proporţie de 100% de asociatul unic Iustin Paraschiv. SC Avicarvil SRL a fost preluată de grupul Carmistin în 2008, prin privatizarea diviziei agro a SC Oltchim SA. Din anul 2008 compania s-a aflat într-un continuu proces de modernizare, atât sub aspect tehnologic, cât şi sub aspectul calităţii resurselor umane. Grupul Carmistin este format din: Carmistin – import-export şi distribuţie carne; Frigo Erd Kft – depozit logistic şi trading carne (Ungaria); Ana & Cornel – fabrică de procesare a cărnii şi reţea de magazine; SC Avicarvil SRL – ferme, abator păsări şi reţea de magazine; Ladrisi Group – abator porc şi vită, reţea de magazine; Pajo Holding – fermă vegetală şi îngrăşare taurine, fabrică de nutreţuri; Landbruk – complex îngrăşare porci; Porcellino Grasso – complex îngrăşare porci; MFA – industrie de armament. Grupul a investit în mod constant în SC Avicarvil SRL atât din resurse financiare proprii, cât şi apelând la finanţări externe, puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. Faţă de momentul preluării companiei se remarcă următoarele diferenţe majore: modernizare flux tehnologic şi facilităţi de producţie; modernizare ferme de creştere a puilor; construcţia unei noi staţii de epurare; construcţia unei noi platforme logistice (depozit frigorific şi parc auto); dezvoltarea unei reţele de magazine proprii; dezvoltarea unui produs de calitate superioara (pui 100% natural), produs care a fost foarte bine apreciat pe piaţa internă şi care a făcut cunoscut brandul „La Provincia”. SC Avicarvil SRL şi-a început activitatea prin preluarea uneia dintre cele mai mari platforme de creştere a păsărilor din România, cu vastă experienţă în creşterea puilor, datând din anul 1978. SC Avicarvil SRL a început investiţiile în anul 2008 prin retehnologizarea fermelor, mărirea capacităţii de sacrificare a abatorului şi construcţia unei platforme logistice în anul 2011. SC Avicarvil SRL a dezvoltat o reţea proprie de magazine reunită sub brandul „La Provincia”, reţea compusă, în prezent, din peste 110 de magazine.

 

Grupul Carmistin International a investit în Vâlcea peste 60 de milioane de euro

 

Investiţiile totale în judeţul Vâlcea ale grupului Carmistin Internaţional în aceşti 10 ani sunt de peste 60 de milioane de euro, sume care au intrat în modernizarea celor 80 de hale de pui şi porci, a depozitului logistic de produse din carne frigorific, în modernizarea fabricii de FNC Băbeni. „Au trecut mai bine de 10 ani de când SC Avicarvil SRL, preluat ulterior de grupul Carmistin Internaţional a intrat pe piaţa din Vâlcea în domeniul creşterii păsărilor si animalelor deţinute în zona Băbeni-Frânceşti de SC Oltchim SA, punând, încă de la acea dată, bazele unei afaceri de succes, care a crescut de la an la an şi care a ajuns să fie acum o firmă cunoscută şi mai ales apreciată pe piaţa producătorilor de carne de pui, atât în România, cât şi în afara graniţelor sale. Şi aici vorbim despre brandul La Provincia, sub care, în prezent, se produc şi se vând zilnic tone de carne de pui care sunt crescuţi în ferme care respectă cele mai avansate standarde de bunăstare a animalelor. Compania deţine un abator în care au fost investiţi, pe parcursul celor 10 ani de activitate, mai bine de 10 milioane de euro, spaţiu în care toate procedurile de sacrificare, tranşare, ambalare, refrigerare şi congelare se desfăşoară conform unui flux riguros, permanent controlat, flux din care carnea de pasăre, ambalată şi etichetată, porneşte fie direct către consumatori, prin magazine, fie către marii comercianţi (supermarketuri şi hipermarketuri), fie către marii procesatori. În spatele tuturor acestor cifre stă, însă, cea mai valoroasă resursă a companiei, şi este vorba despre oameni, fie că vorbim de echipa managerială, de specialişti sau de sutele de lucrători din toate domeniile care, zilnic, îşi fac, fiecare, treaba, cu conştiinciozitate şi seriozitate. Salariile pentru specialişti pot ajunge la 4-5.000 de lei, iar, în cazul şoferilor pe cursele interne, de 3-3.500 de lei net”, se arată într-un comunicat de presă al conducerii SC Avicarvil SRL. Anul trecut, grupul agricol „Carmistin”, specializat în producţia, procesarea şi comercializarea cărnii, a anunţat preluarea tuturor fermelor, platformelor şi abatorului deţinute de Avicola Târgu Jiu, prin intermediul SC Avicarvil SRL Frânceşti, judeţul Vâlcea. Unitatea din Gorj deţine un abator cu o capacitate 4.000 de capete/oră, nouă ferme pentru creşterea păsărilor, parc auto (nefuncţional), un bloc pentru birouri, platformă de gunoi şi 66 de hectare de teren. Dintre cele nouă ferme, doar patru au fost menţinute în funcţiune după privatizare, restul fiind abandonate şi lăsate să se degradeze, precizează grupul agricol.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...