Comuna Păuşeşti-Măglaşi are nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare

 Breaking News

Comuna Păuşeşti-Măglaşi are nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare

Comuna Păuşeşti-Măglaşi are nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare
septembrie 23
18:01 2018

Administraţia locală din Păuşeşti-Măglaşi are în plan un portofoliu de proiecte care, odată finalizat, vor pune la punct infrastructura în localitate. Investiţiile prevăd extinderea reţelei de apă, canalizare, modernizarea căminului cultural şi alte lucrări mai mici, dar foarte utile pentru comunitate. Pentru toate aceste proiecte, primarul Alexandru Dediu spune că are nevoie de bani pentru asigurarea cotei de cofinanţare: „Nu ştiu dacă va mai veni vreo rectificare bugetară în acest an, dar, ca şi celelalte primării din judeţ, şi noi avem nevoie de bani pentru partea de cofinanţare a proiectelor pe care le avem aprobate. Avem nevoie de cofinanţare pentru căminul cultural, alimentarea cu apă, canalizare, gaze şi cred că ne duce la 120.000 de lei. Apoi, avem nevoie pentru proiectele prin PNDL-2, pentru care trebuie să asigurăm utilităţile până vom primi sumele de bani de la Ministerul Dezvoltării. În ceea ce priveşte rectificarea bugetară aprobată în luna septembrie, primarul Alexandru Dediu se declară mulţumit de suma primită: 131.800 de lei. Banii ajung, însă, doar pentru plata salariilor angajaţilor şi cheltuielile de funcţionare, nu şi pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare: „Pot spune că sunt mulţumit de sumele alocate. Până la urmă cred că s-a făcut dreptate, nu pentru mine şi salariaţii mei, ci pentru localitate. Spun acest lucru pentru că, la aprobarea bugetului pentru 2018, am primit sume defalcate „zero lei”, având în vedere că Ministerul Finanţelor nu a înţeles şi nu a făcut o departajare între localităţile care au avut excedent bugetar faţă de sumele care aveau o destinaţie precisă pentru anumite proiecte, aşa cum a fost şi cazul comunei Păuşeşti-Măglaşi. Noi am avut, la momentul respectiv în cont aproape 27 de miliarde de lei vechi, bani care urmau a se folosi pentru construirea podului din satul Pietrari. Suma respectivă nu era un excedent bugetar, avea destinaţie precisă, doar că nu am putut începe lucrările din cauza vremii nefavorabile. Potrivit formulei fiscale ni s-a luat aproape jumătate din această sumă, bani pe care Ministerul Finanţelor ni-i alocă acum, la această rectificare bugetară. Cred că s-a făcut dreptate la această rectificare bugetară. Jumătate din banii primiţi acum se duc pe salarii, iar cealaltă jumătate pe cheltuielile de funcţionare”, ne-a declarat primarul comunei Păuşeşti-Măglaşi, Alexandru Dediu. (R.B.)

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...