Ion Sandu: În fiecare mandat, în localitate s-au demarat proiecte cu bani europeni

 Breaking News

Ion Sandu: În fiecare mandat, în localitate s-au demarat proiecte cu bani europeni

Ion Sandu: În fiecare mandat, în localitate s-au demarat proiecte cu bani europeni
septembrie 24
08:06 2018

La nivel regional, localitatea Perişani are cele mai multe proiecte europene. Experienţa absorbţiei fondurilor europene s-a născut din ambiţia primarului: „Totul a început de la un proiect demarat de când eram viceprimar, iar constructorul desemnat în perioada respectivă nu a fost unul care să fie pe măsura aşteptărilor noastre. După un an am preluat mandatul de primar, dar, în tot acest timp, constructorul nu avea realizat nici 30% stadiul fizic al lucrărilor. Am fost notificaţi de SAPARD, dacă mai există posibilitatea de a ne încadra în termen, altfel riscam să pierdem finanţarea. Motive au fost, s-au făcut zece acte adiţionale prin care s-a prelungit durata de execuţie de la un an la trei ani, fiind singurul proiect din România care a trecut prin etapele acestea, dar, într-un final a fost viabil şi pus în funcţiune, fără nici un leu corecţie. De aici am câştigat întreaga mea experienţă. Practic şi eu am învăţat din acel proiect, dar şi cei care lucrau atunci în cadrul SAPARD. Proiectul a cuprins înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă. Lucrările au început în anul 2003 şi s-au finalizat în anul 2006. Proiectele europene implementate de Primăria Perişani nu au adus corecţii financiare bugetului local: „În fiecare mandat, în localitate s-au demarat proiecte cu bani europeni şi niciodată nu am avut corecţii financiare. Mai mult, la unul dintre proiecte am avut o verificare din partea Curţii de Conturi Bruxelles. Controlul a fost făcut înaintea atribuirii lucrărilor, între achiziţia de proiectare şi execuţie. Au fost verificate toate documentele care au stat la baza elaborării, implementării şi eligibilităţii proiectului. La proiectul de alimentare cu apă am avut de două ori comisia antifraudă şi o dată comisia antifraudă a Guvernului. Într-un fel ne-a ajutat, ne-a învăţat să fim foarte atenţi la implementarea unui proiect. Am dovedit că, în urma reclamaţiilor anonime făcute, inclusiv şi la cele mai înalte instituţii, nu ne-au găsit nimic nelegal”, a declarat primarul din Perişani, Ion Sandu.

 Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...