Aripa PDL-istă, frântă de marele PNL, la Vâlcea!

 Breaking News

Aripa PDL-istă, frântă de marele PNL, la Vâlcea!

Aripa PDL-istă, frântă de marele PNL, la Vâlcea!
septembrie 26
11:13 2018

Scrisoare deschisă adresată preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican, de primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu

 

Excluderea, de curând din PNL, a consilierului judeţean Samoil Vâlcu l-a determinat pe primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, să-i adreseze o scrisoare deschisă preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican. Excluderea lui Vâlcu vine după plecarea Iulianei Moise din partid, oameni care au pus umărul la dezvoltarea liberalismului în Călimăneşti, fapt ce i-a determinat pe liberalii călimăneșteni să ia atitudine în faţa şefului de partid. Alături de Constantinescu, scrisoarea a mai fost semnată şi de viceprimarul Vasile Scârlea şi consilierii locali PNL, care, în prezent, conduc administraţia locală din oraşul staţiune.

Conţinutul scrisorii este unul, pe alocuri critic- referitor la ultimele decizii de excludere din partid a unor oameni valoroşi, în detrimentul unor” necunoscuţi” -, însă cu o elegantă în redactare, caracteristica primarului Florinel Constantinescu: „Ne adresăm dumneavoastră în numele grupului de oameni care construiesc la Călimănești liberalismul local, în condițiile, acum mai avantajoase, ale exercițiului nostru administrativ și, cu atâtea dificultăți, în primul sfert de veac al libertății noastre. Știți, ca și noi, cât de spectaculos am preluat administrația locală în urmă cu șase ani, de la social-democrații instalați la putere aici. Vă reamintim acest moment pentru că el s-a produs prin efortul unui grup extrem de restrâns de oameni cu convingeri liberale, dar fără suportul politic și strategic al partidului, aflat atunci într-o situație electorală mai puțin favorabilă. (…) Noi, eu și acest grup mic de activiști, dintre care îi pomenesc aici pe Iuliana Moise și pe Sami Vâlcu, politicieni legați de destinul stațiunii Călimănești, am convins electoratul local să dea o șansă administrației liberale, care continuă și acum, într-un al doilea mandat, din ce în ce mai bine susținută de locuitorii stațiunii și atât de apreciată de turiștii veniți anual din toate colțurile României. De aceea, suntem de-a dreptul surprinși de deciziile dumneavoastră și ale conducerii liberale în județul Vâlcea, prin care sunt îndepărtați colegi cu care, cum spuneam, am învins în dispută politică, în situații în care partidul județean nu avea nicio putere s-o facă”, spune, în deschiderea scrisorii, primarul Florinel Constantinescu.

Voalat, PNL Călimăneşti acuză că nu a avut parte de sprijinul partidului pentru dezvoltarea oraşului

În continuare, primarul oraşului Călimăneşti, alături de colegii consilieri îi bat obrazul şefului de partid, ca atunci când la conducerea Consiliului Judeţean se afla liberalul Gheorghe Păsat, partidul nu şi-a îndreptat atenţia către rezolvarea problemelor oraşului Călimăneşti. Reamintim că în acel moment, proiectul Mirajul Oltului era în plină desfăşurare, însă Păsat şi ai lui nu au fost capabili să ducă la bun sfârşit proiectul care avea să revitalizeze turismul la Călimăneşti. Mai mult decât atât, în noiembrie 2016, primăria Călimăneşti a fost nevoită să solicite un împrumut la Primăria Rm-Valcea condusă de Mircia Gutău pentru a acoperi datoriile pe care le-a moştenit de la fosta administraţie: „Vă amintim cu acest prilej și de situații în care administrația liberală a județului Vâlcea din trecutul apropiat nu a găsit soluții pentru câteva dintre lucrările de modernizare ale stațiunii noastre. Am perceput atunci acele neputințe ca pe unele obiective. Acum le vedem că elemente ale unui mod de a trata problemele noastre la Călimănești. Asistând deci la această serie de eliminări politice, care șubrezește construcția grupului liberal din stațiunea Călimănești, ne vedem nevoiți să vă cerem public o explicație și o mai mare atenție la deciziile care pot demola cu atâta ușurință construcții realizate cu trudă politică și cu mult calm. Nu ne îndoim că aveți niște motive reglementate pentru aceste marginalizări și eliminări, dar managementul politic este și altceva decât apelul funcționăresc la nu știu care articol dintr-un text scos din când în când pentru a mazili pe cineva”.

Florinel Constantinescu: „Știm atât de clar pe cine am pierdut dintre noi în acești ani, dar știm atât de puține despre cei care i-au înlocuit!”

În finalul scrisorii, liberalii călimăneşteni să ia atitudine în faţa şefului de partid. Alături de Constantinescu, scrisoarea a mai fost semnată şi îndeamnă la calmitate şi un management politic pentru creşterea calităţii umane în partid:” Suntem îngrijorați pentru că vedem în toate acestea un mod repetat de a șubrezi organizația noastră locală și de a deforma prin aceste acțiuni bună percepție a liberalismului în regiunea noastră. Vă rugăm să procedați la îndreptarea managerială a acestor lucruri și să ajutați, prin exercitarea funcției dumneavoastră și a colectivului pe care îl coordonați, la îmbunătățirea calității umane, politice și profesionale a oamenilor care reprezintă acest partid și liberalismul în județul nostru. Știm atât de clar pe cine am pierdut dintre noi în acești ani, dar știm atât de puține despre cei care i-au înlocuit! Ținem să amintim în final că managementul liberal este diferit de toate celelalte prin argumentarea calmă și nuanțată a deciziilor pe care le luăm în spațiul public, în scopul evident al întăriri calității umane a partidului nostru iar nu al slăbirii lui. Noi, cel puțin, așa procedăm și în coordonarea politică și în administrația publică pe care le înfăptuim cu responsabilitate, zi de zi, în stațiunea Călimănești”, a conchis preşedintele PNL Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...