La Şuşani au început lucrările pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă

 Breaking News

La Şuşani au început lucrările pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă

La Şuşani au început lucrările pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă
octombrie 01
11:28 2018
  • Urmează construcţia a şase poduri, cu fonduri de la Guvern

 

Pe 7 septembrie administraţia locală din Şuşani a semnat contractul de execuţie pentru proiectul privind modernizarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă, un proiect în valoare de 75 de miliarde de lei vechi, fiind şi prima investiţie dintre cele şase aprobate în vederea finanţării prin PNDL-2, la care s-a dat ordinul de începere al lucrărilor. În scurt timp comuna Şuşani va deveni un şantier, mai ales că, în câteva săptămâni va fi demarat şi cel de-al doilea proiect, de construcţie a celor şase poduri.

 

16 milioane de lei de la Guvern pentru 6 investiţii, la Şuşani

 

Reamintim că, pentru comuna Şuşani, Guvernul a alocat 160 de miliarde de lei vechi pentru şase proiecte finanţate prin PNDL-2. Investiţiile care urmează să fie realizate la Şuşani se referă la modernizarea Şcolii primare de la Râmeşti, care are o valoare de aproximativ 16 miliarde de lei vechi, modernizarea Şcolii de la Stoiculeşti, un proiect care prevede demolarea şi construirea unei noi clădiri, valoarea proiectului fiind de aproape 6 miliarde de lei vechi. Cel de-al treilea proiect cuprinde modernizarea Şcolii de la Uşurei, care este funcţională în momentul de faţă, un proiect de 27 de miliarde de lei vechi. În total, peste 50 de miliarde de lei vechi sunt alocate numai pentru învăţământ. Celelalte două proiecte se referă la construirea a 6 poduri în punctele: La Boţea, La Sârbi, Linia Mica-Răduţ, Cătunul Anuţeşti, La Gagila şi La Hotar, proiect în valoare de 21 de miliarde de lei vechi şi la modernizarea dispensarului uman din localitate: „S-a finalizat licitaţia la proiectul privind sistemul de alimentare cu apă şi în scurt timp vor începe lucrările. De asemenea, suntem în procedura de licitaţie în cazul proiectului de construcţie a celor şase poduri şi vor urma şi celelalte patru proiecte. Investiţiile îşi urmează paşii normali, procedurali, pentru a intra şi ele în licitaţie. După cum ştiţi avem trei proiecte pentru modernizarea infrastructurii educaţionale. Anul şcolar tocmai a început şi probabil proiectele se vor derula în următoarea perioadă. Nu ne facem griji, pentru că avem două microbuze şcolare şi ne-am gândit să-i mutăm într-o şcoală unde avem condiţii mai bune. La proiectele pentru modernizarea şcolilor de la Râmeşti şi Stoiculeşti este mai uşor de lucrat, dar probabil nu vor începe toate lucrările în acelaşi timp. Cel mai greu proiect va fi cel de modernizare al şcolii din satul Uşurei, fiind şi o investiţie mai mare şi copii mai mulţi. Noi ne-am fi dorit să începem lucrările pe perioada vacanţei de vară, dar sunt paşii legali care trebuie făcuţi şi nu depinde de noi. Am avut semnate o parte dintre contracte încă din decembrie anul trecut, dar acestea sunt procedurile birocratice, nu avem ce face. Poate să dureze şi un mandat de când gândeşti un proiect şi până la stadiul în care ajungi să-l şi finalizezi”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Şuşani, Gheorghe Constantinescu.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...